Busverkeer in Vlaams-Brabant nog steeds verstoord door vakbondsactie.

Busverkeer in Vlaams-Brabant nog steeds verstoord door vakbondsactie.

Auto-3
 

Het busverkeer in Vlaams-Brabant wordt nog steeds verstoord door een vakbondsactie.  Sinds vanmorgen is 29% van chauffeurs niet uitgereden. Dat zorgt vooral in de Vlaamse Rand voor hinder. In de regio Leuven is de verstoring vandaag eerder beperkt en vallen slechts sporadisch ritten weg. De kans is reëel dat de vakbondsactie dinsdagochtend wordt verdergezet.  Maar hoeveel chauffeurs niet aan de slag zullen gaan en hoe groot of waar de hinder precies zal zijn, is moeilijk te voorspellen.  Dat zal morgenochtend pas blijken.  

Dinsdagochtend is een verzoeningsoverleg met een sociaal bemiddelaar gepland.  De Lijn blijft inzetten op verdere dialoog zowel met het oog op een oplossing voor het personeel als om de dienstverlening aan de klanten zo snel mogelijk te herstellen.

De vakbondsactie bij de chauffeurs van de stelplaatsen Grimbergen, Londerzeel, Asse, Vilvoorde, Dilbeek, Meerbeke, Leerbeek en het Rad ging vandaag haar zevende dag in. Ook chauffeurs van stelplaats Leuven nemen ondertussen deel aan de staking. Na intensieve onderhandelingen vorige week donderdag, werd een ontwerpakkoord bereikt, waarin tegemoetgekomen wordt aan de eisen van de stakers. Maar dat ontwerpakkoord werd uiteindelijk door de vakorganisaties en hun achterban afgewezen.  Toen de directie vorige vrijdag een nieuwe vergadering bijeenriep, kwam  - op de vakbond ACV na - niemand opdagen. Nu is er voor dinsdag 12 november een verzoeningsvergadering gepland met een sociaal bemiddelaar.
De Lijn betreurt dat de vakbonden de actie voortzetten, omdat vooral de reizigers er de dupe van zijn. De Lijn benadrukt dan ook dat ze blijft inzetten op verdere dialoog zowel met het oog op een oplossing voor het personeel als om de dienstverlening aan de openbaar vervoergebruikers zo snel mogelijk volledig te hernemen.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 nov 2019
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 26 okt 2020
Guido Van Cauwelaert | 24 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief