HALLE - En hoe raak je de stad in of uit?

HALLE - En hoe raak je de stad in of uit?

Personenvervoer-kopie
Zo moeten personenwagens omrijden
 
Openbaar-vervoer-kopie
De routes voor de bussen
 
Stappers-en-trappers-kopie
Te voet of met de fiets...
 

De bouw van de Zuidbrug in Halle  heeft verregaande  gevolgen voor de toegankelijkheid van de stad. De Suikerkaai gaat voor alle verkeer, met uitzondering van de bewoners, de bedrijven in de kanaalzone en de klanten van Delhaize, helemaal dicht. Voor het autoverkeer komen er omleidingslussen rond het historisch centrum. Wie naar het stadscentrum moet zal dit kunnen via de Bergensesteenweg, de Beertsestraat, de Ardevelstraat, de Ninoofsesteenweg, de Meiboom of de Brusselsesteenweg.

Verkeer wordt omgeleid

De August Demaeghtlaan krijgt een tijdelijke extra rijstrook in de richting Brussel. Een rijvak zal dienen voor de wagens die willen doorstromen naar Sint-Pieters-Leeuw, het andere is voor wagens die in het centrum moeten zijn. Verder komen er ook langere afslagstroken. Om de doorstroming te garanderen, wordt de Zuster Bernardastraat geknipt. Vanuit de Van Beverenstraat zal men ook niet meer richting Brussel kunnen.

In het stadscentrum zelf wordt de Willamekaai een tweerichtingsstraat. Het station bereiken moet dan via de Nederhembrug. Wie de stad wil uitrijden zal dit moeten doen via de Bergensesteenweg, de Victor Baetensstraat of de Scheepswerfkaai. Ter hoogte van het containerpark komt een aparte rijstrook voor de voertuigen met bestemming containerpark, zodat die niet alle verkeer ophouden. Vanuit de Vanden Eeckhoudtstraat zal men nog enkel richting Brussel mogen rijden. Het zwaar verkeer wordt omgeleid via de Roggemanskaai. De Arkenvest wordt het exclusieve terrein voor bussen van De Lijn en de bewoners.  Fietsers kunnen de aangelegde omleiding ter hoogte van de Bib blijven gebruiken.

De maatregeken gaan volgend voorjaar in als de eigenlijke bouw van  de brug  van start gaat.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 nov 2019
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 07 jul 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 jun 2020
Sam Herremans | 23 jun 2020

archief