SCHACHTESHOFFEESTEN - schenkt een cheque van 10.500 euro aan vzw To Walk Again

SCHACHTESHOFFEESTEN - schenkt een cheque van 10.500 euro aan vzw To Walk Again

Sh2_4209_01__large_
 
Sh2_4204_03__large_
 
Sh2_4215_01__large_
 

Op zaterdag 29 juni vond in en rond de hoeve van Yolande en Michel Van Schaftingen-Bielaer de elfde editie van de “Schachtenhoffeesten” plaats. Iedereen kon er aanschuiven aan de grote hoevebarbecue,aangevuld met animatie voor groot en klein.

De vzw Schachtenhoffeesten mocht afgelopen jaren meer dan duizend bezoekers ontvangen die genoten van de lekkere barbecue met vlees gekweekt op de hoeve van Yolande en Michel.

Niet alleen mensen van de streek maar ook van verder en vele uit het Pajottenland  komen er jaarlijks genieten van dit heerlijk festijn voor het goede doel.

Zoals de vorige edities van de “Schachteshoffeesten” word de opbrengst geschonken aan een goed doel,Marc Herremans van de vzw “TO WALK AGAIN” mocht het vroege kerstcadeau in ontvangst nemen in de vorm van een cheque van 10.500 euro, het geld werd eerder overgeschreven op de rekening van deze vzw.

Deze vzw werd opgericht door triatleet Marc Herremans, een van de meest bekende Belgisch triatleet die deel nam aan verschillende ironman wedstrijden.

Door een val met de fiets tijdens een training op het eiland Lanzarote op 28 januari 2002, raakte Marc Herremans verlamd en kwam hij in een rolstoel terecht.

Onverdroten heeft hij zijn sportcarrière niet stopgezet, maar is triatleet gebleven, met behulp van een voor zijn handicap omgebouwde fiets voor het lopen en fietsen en door alleen met de armen te zwemmen strijdt hij mee in aparte triatlons. In 2003 reed Herremans de Ironman in Hawai van start tot finish uit.

Marc Herremans startte de organisatie ‘To Walk Again’, die onderzoek doet naar ruggenmergletsels.


 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 dec 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 01 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 27 sep 2020

archief