Betrapt op heterdaad

Betrapt op heterdaad

Panorama1_politie_waakt
 
Wensen_politie
 

Zondagavond omstreeks 19 uur in de avond, kon de lokale politie Zennevallei, één verdachte vatten. Zo kwam de ploeg aangereden en werden twee personen betrapt tijdens het plegen van een diefstal in woning. De twee verdachten namen te voet de vlucht door verschillende voetwegen. De ploeg zette de achtervolging in en kon uiteindelijk één verdachte staande houden.

Gevat dankzij telefoon naar de politie

De feiten hadden plaats in de Merellaan in Halle. Eerst poogden de twee verdachten in te breken via de voordeur van de woning. Een getuige zag hoe de verdachten te werk gingen en alarmeerde de politie. Toen de inbraak niet leek te lukken via de voordeur, poogden de verdachten nog in te breken via het zijraam. Het glas brak en het raam werd verder open gebroken. Eén van de verdachten bleef op de uitkijk staan en hield de omgeving in het oog. De andere verdachte betrad de woning en ontvreemde een onbekend aantal voorwerpen. Met de buit stapten beide verdachten weg. Net op dat moment kwam de eerste ploeg aangereden. De verdachten merkten het politievoertuig op en namen de vlucht. Eén verdachte kon enkele straten verder worden gevat. Het betrof een jongeman van net 17 jaar. Hij werd ter beschikking gesteld van het Parket van Halle-Vilvoorde en werd in de loop van de dag voorgeleid bij de jeugdrechter. De voortvluchtige verdachte wordt nog actief opgespoord.

Iets verdachts gezien of gehoord?

Meld dit meteen aan de politie via het nummer 101. Op die manier help je inbrekers op heterdaad te betrappen of inbraken te voorkomen. Zo blijkt in het merendeel van de vattingen van daders de hulp van burgers de doorslag te geven. Alle informatie over verdachte handelingen kan van groot belang zijn. Twijfel dus niet wanneer u getuige bent van verdachte gedragingen en neem contact op.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 dec 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 01 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 27 sep 2020

archief