HALLE - Voetgangersbrug over N203a aan Rodenem

HALLE - Voetgangersbrug over N203a aan Rodenem

Img_0439
Hier bouwt Wegen en Verkeer de voetgangersbrug ©Roger Swalens
 

 

Het Agentschap Wegen en Verkeer start in het voorjaar van 2020 met de bouw van een voetgangersbrug over de A8 ter hoogte van de Rodenemweg in Halle. De bouw van deze brug maakt deel uit van de oplossingen op korte termijn om de A8, in afwachting van een volledige herinrichting, veiliger te maken voor alle weggebruikers. 

Een precieze startdatum voor deze werkzaamheden is vandaag nog niet gekend.

Bouw trappentorens voetgangersbrug in voorjaar 2020

Er komt een stalen voetgangersbrug over de A8 om voetgangers en fietsers (met de fiets aan de hand) veilig de weg te laten oversteken. De trappentorens van de voetgangersbrug worden eerst afgewerkt en daarna worden de trappentorens beveiligd met betonnen rijbaanafscheiders.

Tijdens de bouw van de trappentorens zal er hoofdzakelijk gewerkt worden buiten het spitsverkeer. Om de werfzone te beveiligen zal er tijdens de werken een rijbaanversmalling opgesteld worden, maar het aantal rijstroken blijft behouden. Het is wel mogelijk dat het rechter rijvak van de A8 wordt ingenomen bij specifieke omstandigheden. Dit gebeurt enkel buiten de spitsuren.

Bouw bovenzijde voetgangersbrug in een tweede fase van de werken

Na de bouw van de trappentorens wordt in een tweede fase de bovenzijde van de voetgangersbrug aangelegd. De bovenzijde van de burg wordt buiten de werfzone gemaakt en zal tijdens twee weekendnachten worden bevestigd, tussen 23 uur ‘s avonds en 5 uur ‘s ochtends. 

Tijdens deze weekendnachten zal de A8 volledig afgesloten worden voor alle verkeer. Zodra er meer informatie bekend is over wanneer deze afsluitingen gepland zijn en hoe het verkeer wordt omgeleid, leest u dat op deze webpagina.

Aanleggen toplagen asfalt op A8

Gelijktijdig met de aanleg van de bovenzijde van de voetgangersbrug en de twee nachtelijke afsluitingen van de A8, wordt ook de toplaag asfalt vernieuwd in beide rijrichtingen. Dit gebeurt over een afstand van ongeveer 550 meter, tussen het kruispunt met de Rodenemweg en de brug van de A8 over de Edingesteenweg, ter hoogte van de Colruyt.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 feb 2020
Roger Swalens
Roger Swalens©
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 sep 2020

archief