Zet mee het erfgoed uit Pajottenland Zennevallei op de kaart!

Zet mee het erfgoed uit Pajottenland Zennevallei op de kaart!

Persbericht__zet_mee_het_erfgoed_uit_pajottenland_zennevallei_op_de_kaart___afbeelding
Zet mee het erfgoed uit Pajottenland Zennevallei op de kaart! Foto ingezonden
 

Heb jij nog oude objecten of foto’s van erfgoed? Of staat er bij jou in de buurt een kapelletje, kerk, ruïne of een ander monument? Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei vraagt jouw hulp om het erfgoed in de regio op de kaart te zetten. 

De erfgoedcel wil zoveel mogelijk erfgoed tot bij de mensen brengen. En dit doen ze door het erfgoed op Wikipedia beschikbaar te maken. Heel wat mensen zoeken namelijk via deze online encyclopedie informatie op. Momenteel zijn er enkele honderden erfgoedplekjes in de regio die nog niet op Wikipedia te vinden zijn. Aan de slag dus! 

Op ontdekking in de buurt 

Een internetverbinding en kennis over je omgeving, meer heb je niet nodig om van start te gaan. Meewerken kan op zelfs op verschillende manieren. Zo kan je tijdens een wandeling of fietstocht in de buurt foto’s nemen en opladen op Wikimedia Commons. Maar je kan ook zelf een artikel schrijven over een processie, dialect, monument, historische figuur... in jouw gemeente. En als er al iets over de kerk die je wilde beschrijven op Wikipedia staat, dan kan je dit nog aanvullen met extra info of nieuwe foto’s. 

Doe jij ook mee? Hilke en Judith van de erfgoedcel Pajottenland Zennevallei staan klaar voor iedereen die wil meewerken. Alle nodige info kan je vinden op www.erfgoedcelpz.be. 

Quote 

Hilke: “Je inspanningen maken meteen een verschil: iedereen die het erfgoed googelt komt jouw bijdrage tegen”. 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 apr 2020
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 27 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief