REGIO - Hitteplan - Afvalophalingen worden vervroegd door aangekondigde hitte

REGIO - Hitteplan - Afvalophalingen worden vervroegd door aangekondigde hitte

9861e33b-6bcc-4b19-bb19-657e0807c18c

De afvalintercommunale Intradura, in de westrand van Vlaams-Brabant, zal de afvalophalingen van woensdag 24 juni, donderdag 25 juni en vrijdag 26 juni met één uur vervroegen en starten om 5u. Intradura vraagt aan de inwoners het afval de avond voordien al buiten te plaatsen.  

 

Vanaf woensdag 24 juni tot en met vrijdag 26 juni start de afvalophaling om 5 uur. Door de aangekondigde hitte heeft Intradura in overleg met haar medewerkers beslist om alle buitenactiviteiten vroeger te starten, zoals de huis-aan-huis-ophalingen, de kolkenspoelingen en de containerdienst. “Onze ophalers en chauffeurs moeten met de nodige veiligheidskledij zoals handschoenen en veiligheidsschoenen, zwaar werk uitvoeren. Met dit weer is dat in de namiddag niet meer verantwoord. Als de hitte ook nadien zou  aanhouden, kan deze maatregel verlengd worden. Onze inwoners houden best onze facebook, website of de communicatiekanalen van onze gemeenten in de gaten. ” klinkt het bij Intradura. Zet dus best je afval de avond voordien al buiten. Zo ben je zeker dat jouw zak of doos op tijd buitenstaat.

 

“Ook vorig jaar kregen we te maken met aanhoudende periodes van hoge temperaturen. Het mogelijk vroeger starten werd dan ook standaard opgenomen op de afvalkalender” aldus Gunther Van Heymbeeck, operations manager bij Intradura.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 jun 2020
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 sep 2020

archief