Halle - Monitor besmet, speelpleinwerking ligt stil aan De Bres

Halle - Monitor besmet, speelpleinwerking ligt stil aan De Bres

Bres
Speelpleinwerking De Bres is stilgelegd.
 
De stad Halle heeft noodgedwongen de speelpleinwerking op sportcomplex De Bres stopgezet nadat één van de monitoren positief testte op het coronavirus. Op sportcomplex De Bres verbleven drie bubbels van maximum 50 kinderen. Alle  voorzorgsmaatregelen werden er ook zeer goed werden opgevolgd. Maar omdat het een animator betreft, willen we geen onnodige risico’s nemen en wordt de speelpleinwerking op het sportcomplex volledig stilgelegd. Voor de werking op het speelplein Joepie stelt er zich geen probleem. Alle ouders werden intussen individueel op de hoogte gebracht.   

 

 

 

De dienst Jeugd en Onderwijs heeft alles in het werk gesteld om de speelpleinwerking zo veilig mogelijk te organiseren. Zo werden de kinderen, conform de voorziene veiligheidsmaatregelen, opgedeeld in bubbels van maximum 50 personen. Om die reden werd de speelpleinwerking ook opgesplitst op twee locaties. Enerzijds was er de werking op speelplein Joepie zelf. Hier verbleven twee bubbels. Drie andere bubbels vertoefden op de terreinen van sportcomplex De Bres. Op die manier hadden alle kinderen ook de nodige speelruimte in hun bubbel en konden we voorkomen dat ze contact hadden met kinderen uit andere bubbels. De bekende veiligheidsmaatregelen (afstand houden, mondmasker dragen, regelmatig handen wassen, thuis blijven als je ziek bent, …) werden ook maximaal opgevolgd. Voorts werd het spelmateriaal regelmatig ontsmet. Dus we rekenen er echt op dat de impact van deze besmetting beperkt blijft.
 

 

Volgens de maatregelen van de Nationale Veiligheidsraad moet in principe enkel de bubbel naar huis waar de monitor voor de animatie zorgde. Maar we nemen liever het zekere voor het onzekere.  Daarom werd in samenspraak met de dienst Jeugd en Onderwijs en het stadsbestuur van Halle  beslist om de speelpleinwerking op het sportcomplex De Bres voorlopig te sluiten. Dus ook de twee andere bubbels worden voorlopig opgedoekt. Op die manier voorkomen we dat het virus zich verder verspreidt. De speelpleinwerking hield vanaf vrijdag sowieso een zomerstop.
 

 

Alle ouders werden dinsdagavond individueel op de hoogte gebracht. Ze kregen tekst en uitleg bij de coronabesmetting en de impact voor hun eigen kind. De ouders van de kinderen van de getroffen bubbel, waar de positief geteste animator deel van uitmaakte, worden gevraagd om zo snel mogelijk contact op te nemen met hun huisarts voor een coronatest. Aan de kinderen van de andere bubbels wordt gevraagd om voorlopig thuis in quarantaine te verblijven en zich ook te testen van zodra er gezondheidsproblemen of symptomen opduiken. Tot slot zullen ook alle animatoren die actief waren op het sportcomplex De Bres zich uit voorzorg laten testen. Alle afspraken en op te volgen maatregelen voor iedere bubbel werden ook nog eens via e-mail overgemaakt aan de ouders. Op die manier hopen we iedereen voldoende geïnformeerd te hebben. Alle ouders krijgen het inschrijvingsgeld voor de rest van de week terugbetaald.

 

 

 

Voor de werking op de locatie van het Joepie zelf stelt er zich geen probleem. De animators van beide speelpleinen hadden immers geen rechtstreeks contact met elkaar. Maar ook de ouders van deze kinderen, ontvingen intussen een brief, voornamelijk om hen gerust te stellen.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 jul 2020
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 26 okt 2020
Guido Van Cauwelaert | 24 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief