Politie Zennevallei -Verkeersveiligheid onze prioriteit

C21

Politie Zennevallei -Verkeersveiligheid onze prioriteit

Politie_zennevallei
 

Afgelopen jaar gebeurden op ons grondgebied (Beersel, Halle en Sint-Pieters-Leeuw) 239 verkeersongevallen waarbij mensen gekwetst raakten. Er vielen tevens vier verkeersdoden. Dat cijfer moet naar omlaag. Samen naar nul ongevallen en geen verkeersdoden meer!

Weet jij hoe?

Als je weet dat in 10 procent van de gevallen alcohol in het spel was, als je weet dat snelheid een grote impact heeft op de ernst van het ongeval, als je weet dat bestuurders zich ondanks allerhande campagnes toch nog laten afleiden door de smartphone, …

Verkeersveiligheid is onze prioriteit

Dit weekend hield de lokale politie Zennevallei daarom verschillende verkeerscontroles, zowel in Beersel, Halle als Sint-Pieters-Leeuw. Hierbij bliezen in totaal vier bestuurders alarm, drie bestuurders positief waarvan twee met onmiddellijke intrekking van meer dan 15 dagen tot gevolg en nog eens vier bestuurders legden een positieve speekseltest (drugs) af.

Daarnaast controleerden onze inspecteurs ook op gordeldracht en de aanwezigheid van de nodige boorddocumenten. 24 overtredingen werden vastgesteld op vlak van gordeldracht en vier overtredingen op het ontbreken van een geldig rijbewijs. Verder werden nog vier personen geverbaliseerd omwille van het ontbreken van een geldig attest technische keuring en zeven bestuurders op het ontbreken van een geldige inschrijving van het voertuig. Eén vrachtwagenbestuurder werd betrapt op de afwezigheid van een bestuurderskaart in de tachograaf. Als laatste werd ook een persoon betrapt op zwartwerk.

Nooit meer een boete op de weg

Begeef je je op de openbare weg met je voertuig? Hou je dan aan de verkeersregels. Zorg dat je steeds beschikt over de nodige boorddocumenten (rijbewijs, verzekering, technische keuring), klik de gordel steeds vast en rij nooit sneller dan de maximum toegelaten snelheid. Hou tevens je aandacht op de weg en laat je dus niet afleiden door je mobiele telefoon.

Zo voorkom je alvast onnodige en ongewenste verrassingen op de weg en in je brievenbus.   

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 sep 2020
Devogeleer Emile
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 12 mei 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 03 mei 2021
Hugo Devillé | 03 mei 2021
Devogeleer Emile | 21 apr 2021
roger swalens | 16 apr 2021

archief