DILBEEK - Hét boek waar vele veertig- en vijftigplussers op zitten te wachten

DILBEEK - Hét boek waar vele veertig- en vijftigplussers op zitten te wachten

Ewald_pironet_en__micha__l_van_droogenbroeck
Ewald Pironet en Michaël Van Droogenbroeck. Foto Lannoo
 
9789401472623
 

Vanaf de tweede helft van je leven kun je vaak iets meer opzijzetten. Maar een spaarrekening rendeert niet, zegt men. Klopt dat? Hou vind je dan je weg in alle spaar- en beleggingsopties? Hoe weet je wat er bij je past en hoe begin je eraan? Hoeveel heb je nodig voor je oude dag, en hoe zorg je dat er ook wat overblijft voor je kinderen en kleinkinderen.  

In dit boek nemen twee experts je op sleeptouw. Ze helpen de lezer zijn investeerdersprofiel te herkennen, en nemen hem mee langs de verschillende investeringsmogelijkheden, telkens vanuit het perspectief van de tweede helft van het leven en met een praktische insteek. Ze zetten de lezer op weg naar een betere financiële geletterdheid en een goede financiële hygiëne. Ze gaan ook in op wat de coronacrisis ons tot op vandaag heeft geleerd. 

Breed overzicht van alle spaar- en investeringsmogelijkheden: onder meer  spaarrekeningen en verzekeringen, aandelen en obligaties, vastgoed, bitcoin, goud en kunst.

Met getuigenissen van bekende Vlamingen, van Meyrem Almaci en Luc Appermont over Paul De Grauwe en Kamagurka tot Jacques Vermeire, Fons Verplaetse en Ben Weyts.

Met aandacht voor zeepbellen, praatjesmakers en fraudeurs.

Met coronatest: welke invloed heeft de zwaarste recessie sinds de jaren 1930 op elke investeringsvorm? 

"We vonden dat er iets ontbrak. Een boek dat helder en eerlijk uitlegt waarin je je geld kunt investeren. Dat niet focust op één concrete manier, maar het hele pakket in ogenschouw neemt. En dat niet zomaar gouden tips belooft, maar ook de mogelijke risico's bespreekt. Want enkel dan kun je goede investeringskeuzes maken, volgens je eigen verwachtingen en mogelijkheden."

 

Ewald Pironet is senior writer bij Knack en schrijft over economie en financiën.
Michaël Van Droogenbroeck is financieel journalist bij de VRT. Met deze toegankelijke gids willen ze iedereen aanmoedigen om goed over de opbouw van het vermogen na te denken. Dit boek is alvast een verstandige investering in de tweede helft van het leven. 

 

€ 24,99
336 pagina's
EAN 9789401472623
Paperback 
Verschijnt 23/09

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 sep 2020
Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 01 okt 2020

archief