REGIO - Klimaatambassadeurs Vlaams-Brabant: zeven kandidaten

REGIO - Klimaatambassadeurs Vlaams-Brabant: zeven kandidaten

Siiwmofan146mrs4oecb
©Jonas Denil
 
 
 

MiK (Milieu-infopunt voor de kmo) gaat jaarlijks op zoek naar een bedrijf dat actief inzet op klimaatneutraliteit en duurzaam ondernemen. Ondertussen zijn 7 finalisten in de running voor de titel van klimaatambassadeur. Vanaf vandaag kan iedereen zijn of haar favoriet een virtuele duw in de rug geven via de online stemcampagne.

Diversiteit troef

Tal van ondernemingen prediken duurzaamheid, maar er daadwerkelijk naar handelen is vaak een andere zaak. Bedrijven hebben een niet te onderschat impact en bijgevolg ook een verantwoordelijkheid in deze kwestie. Met initiatieven als het VCDO (Voka Charter Duurzaam Ondernemen) en het miK wil Voka Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant ondernemers begeleiden in hun stappen naar duurzaam ondernemen.

Deze 7 kmo’s geven alvast het goede voorbeeld en zetten volop in op duurzaamheid: Cibo, COPRO, D&D Isoltechnics. Group VHC, Pantarein Publishing, Pro Natura en Van der Poorten. De finalisten zijn actief in verschillende sectoren en verspreid over gans Vlaams-Brabant wat wederom aantoont dat duurzaamheid meer dan ooit leeft in de ondernemerswereld.

Milieu infopunt voor kmo’s

De provincie Vlaams-Brabant en Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant verenigen hun krachten in miK, het milieu-infopunt voor de kmo. Sinds 2014 verkiest miK elk jaar één bedrijf tot Klimaatambassadeur. De vorige winnaars zijn NNOF (2014), Ecoworks (2015) en Kasteelhoeve Wange (2016), ACE Packing (2017), DNS Belgium (2018) en Statik (2019).

Naast de verkiezing van de Klimaatambassadeur ondersteunt en begeleidt miK bedrijven bij het zetten van stappen richting duurzaamheid, klimaatneutraal ondernemen en energiebesparing. Met miK willen de provincie Vlaams-Brabant en Voka Vlaams-Brabant ondernemers motiveren om duurzaamheid te integreren in het DNA van de onderneming.

Online stemcampagne

Vanaf 25 september tot 15 december kan je via https://www.mikopklimaat.be/ stemmen op één van de 7 kandidaten. Via de website kan je kennismaken met de bedrijven aan de hand van een korte voorstelling, best practices en een filmpje.

Meer info & contact

Milieu infopunt voor de kmo - miK  https://www.mikkmo.be/

 
 
 
 
 
 
 
 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 sep 2020
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 01 okt 2020

archief