REGIO - Kom op Tegen Kanker: 193.363 verkochte plantjes en een opbrengst van 1.353.541 euro

REGIO - Kom op Tegen Kanker: 193.363 verkochte plantjes en een opbrengst van 1.353.541 euro

Koop-een-plantje__3_
 

Een resultaat waarvoor we ongelofelijk dankbaar zijn. Met de opbrengst financieren we steun- en zorgprojecten voor kankerpatiënten en hun naasten. 

 

Het Plantjesweekend van 2020 was een editie om niet snel te vergeten. Door de coronacrisis konden vrijwilligers niet aan de deur komen of aan supermarkten en op pleinen staan om azalea’s te verkopen ten voordele van de strijd tegen kanker. Kom op tegen Kanker gooide het roer om en ging van 1 tot 20 september – voor het eerst in 25 jaar – voluit voor een onlineverkoop van de plantjes.

 

Het was een fikse uitdaging met een resultaat om trots op te zijn. Alle 193.363 azalea’s gingen de deur uit. Een dikke merci aan al wie de verkoop promootte, een afhaalpunt bemande en een plantje kocht! 

Enkele cijfers

  • Tussen 1 en 20 september werden er 193.363 azalea’s in de online winkelmandjes gelegd. 
  • 75 % van de bestelde plantjes werd afgehaald bij een Aveve-winkel of een comité van vrijwilligers in de buurt. 
  • Iets minder dan een op de vijf plantjes werd aan huis geleverd. 
  • 10.597 azalea’s werden weggeschonken aan de zorg en worden in oktober in de ziekenhuizen geleverd. Een warm gebaar en blijk van waardering voor zij die al maanden in de vuurlinie staan in de strijd tegen het coronavirus.

Vrijwilligers centraal

De vrijwilligers waren ook in de online editie een onmisbare schakel. Ze waren niet te zien in straten en op pleinen, maar ze promootten de verkoop mee, zorgden voor groepsbestellingen voor wie niet online kon en bemanden honderden afhaalpunten verspreid over Vlaanderen. Daardoor behield het Plantjesweekend dat warme, menselijke contact dat de actie zo typeert.

 
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 sep 2020
Jacky Delcour
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 01 okt 2020

archief