REGIO - Tiende editie van Zennetoer: eindigen met een knaller van formaat!

REGIO - Tiende editie van Zennetoer: eindigen met een knaller van formaat!

120607412_3656307091060391_3477264979311059365_o
 

Na negen geslaagde edities lanceert Zennetoer voor de tiende en laatste keer een oproep naar bands vol jong regionaal muzikaal talent. Ben je jonger dan 30 jaar en afkomstig uit de regio Pajottenland-Zennevallei? Of heeft je band een gemiddelde leeftijd lager dan 30 en jullie roots liggen in deze streek? Aarzel dan niet en waag je kans!

  

Zennetoer is hét muziektraject van regio Pajottenland/Zennevallei en transformeerde de afgelopen twintig jaar uit van een traditionele muziekwedstrijd naar een groeiproces met de klemtoon op ondersteuning, omkadering en coaching. Het doel voor deze laatste editie is ook deze keer om muziekgroepen een trapje hoger te krijgen in aanloop naar de finale. De juiste partners helpen jeugddiensten, cultuur- en gemeenschapscentra uit de regio Pajottenland-Zennevallei om dit te realiseren.

 

Via het online muziekplatform vi.be kunnen bands zich online inschrijven voor het traject. Inschrijven kan tot en met 1 november. Bij de inschrijving stuurt elke deelnemer 3 audiofragmenten mee. Uit alle inzendingen zal de organisatie 10 bands kiezen die tijdens een auditiedag op zaterdag 14 november 15 minuten krijgen om de professionele jury te overtuigen van hun kunnen én groeipotentieel. Die dag zelf kiest de jury de 5 finalisten die de kans krijgen om tijdens de finale van Zennetoer op 27 februari 2021 in CC ’t Vondel te Halle te strijden voor de felbegeerde prijs van beste band of publiekslieveling.

 

De organisatie van Zennetoer laat de finalisten niet aan hun lot over: via intensieve bandcoaching in samenwerking met muzieklabo Noisegate/Rock ‘n’ Roll Highschool, stomen we de bands klaar om tijdens de finale zichzelf te overstijgen. Elke finalist krijgt een persoonlijke coach die hen opzoekt in hun repetitieruimte en hen coacht en begeleidt om de band nog verder te laten groeien en bloeien.

 

Zennetoer groeide de laatste jaren uit tot een kwaliteitsmerk voor jong talent. Deelnemers uit vorige edities slaagden erin zichzelf op de muzikale kaart te plaatsen: optredens op Dour, Pukkelpop, De Nieuwe Lichting, Humo’s Rock Rally… Stuk voor stuk slaagden de finalisten erin hun glansprestaties door te zetten en ook buiten de provincie- en zelfs landsgrenzen menig hart te veroveren.

 

Ben je benieuwd naar het verloop van de wedstrijd? Volg ons zeker via Facebook en Instagram.

 

Zennetoer is een organisatie van cultuurcentra, gemeenschapscentra en jeugddiensten van regio Pajottenland & Zennevallei met de steun van muzieklabo NoiseGate/Rock ‘n’ Roll Highschool, vi.be, vormingscentrum Destelheide en de cultuurregio Pajottenland/Zennevallei.

 
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 okt 2020
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 24 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief