REGIO - "Smart Cafés Online" bij RegioBib

C21

REGIO - "Smart Cafés Online" bij RegioBib

Smart_caf___online_foto
Foto ingezonden
 

 De Regiobib start met Online Smart Cafés.  De regiobib Pajottenland & Zennevallei start vanaf 15 november met maandelijkse Online Smart Cafés in samenwerking met Archeduc – Vormingplus Halle-Vilvoorde.  

De Smart Cafés zijn al jaren een vaste waarde in de bibliotheken in onze regio. De deelnemers gaan er samen aan de slag met hun tablet of smartphone. Het is een gezellig en leerrijk moment waarbij een ervaren begeleider klaar staat om te antwoorden op vragen. Tijdens elke sessie staat een bepaald onderwerp centraal.

Deze maand start de regiobib, met de ondersteuning van de Cultuurregio Pajottenland & Zennevallei en Archeduc, met een online variant. Het concept blijft hetzelfde, met één groot verschil: je hoeft je huis niet uit! Maandelijks wordt één Online Smart Café aangeboden, afwisselend op woensdagavond of zondagvoormiddag. Elke sessie duurt 90 minuten en deelnemen is gratis. De eerste twee online Smart Cafés staan in het teken van corona.

 Op zondag 15 november starten we met de Coronalert-app. Hoe installeer en gebruik je die app correct? Hoe zit het met je privacy? Hoe kan deze app helpen in de strijd tegen de verspreiding van het virus? In december bieden we een sessie aan rond online communiceren. Vanaf januari 2021 gaan we verder met een maandelijkse online sessie. Dan komen onder andere fiets- en wandelapps en fotobewerking aan bod.

Deelnemen aan een Online Smart Café is heel eenvoudig en verloopt via het platform Zoom. Archeduc zorgt voor alle praktische informatie. Eén dag voor de start ontvang je per mail de definitieve link. Meer info en inschrijven: www.archeduc.be/smart-café-online of in één van de vijftien bibliotheken van de regio Pajottenland & Zennevallei

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 nov 2020
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 10 sep 2021
Roger Swalens | 10 sep 2021

archief