REGIO - Provinciegouverneur en burgemeesters tijdens Eindejaar samen tegen Corona

REGIO - Provinciegouverneur en burgemeesters tijdens Eindejaar samen tegen Corona

Deputatievl-br2020-020
©Vlaams-Brabant
 

De Gouverneur van Vlaams-Brabant en de burgemeesters stemmen de violen over de corona-aanpak in de eindejaarperiode.

Sinds het begin van de coronacrisis vindt er op regelmatige basis overleg plaats tussen de gouverneur en alle burgemeesters van Vlaams-Brabant. Ook deze voormiddag. Er werd met hen een stand van zaken opgemaakt rond de concrete uitvoering van een aantal coronaveiligheidsmaatregelen en de handhaving van de voorschriften door de burgers. Het overleg richtte zich vooral op de eindejaarperiode, maar ook een aantal corona-acties die begin volgend jaar op de agenda staan werden besproken.

 "De coronabesmettingscijfers zijn in Vlaams-Brabant al enkele weken bij de betere in ons land", zegt provinciegouverneur Jan Spooren. "Zowel onze lokale besturen als burgers verdienen zeker een pluim voor hun bijdrage tot dit resultaat. Maar omdat de coronasituatie soms heel snel kan verslechteren, blijven we ook in onze provincie voluit inzetten op zowel sensibilisering als een doorgedreven handhaving van de maatregelen".

 Uit het overleg kwam naar voren dat elke burgemeester goed voorbereid en gemotiveerd is om zijn/haar politiekorpsen in te zetten om de coronamaatregelen op een kordate maar ook correcte en menselijke manier te handhaven. De richtlijnen van de procureurs-generaal en de duidelijke afspraken die er vorige week op het handhavingsoverleg Vlaams-Brabant werden gemaakt, worden hierbij nauwgezet gerespecteerd.

 De gouverneur beantwoordde ook een aantal hangende vragen over de nieuwe maatregelen die vorige vrijdag door het Nationaal Overlegcomité werden uitgevaardigd. Ook de rol van lokale besturen in het stimuleren en handhaven van de quarantaine kwam aan bod. Maar daar zullen een aantal uitvoeringsbesluiten meer klaarheid moeten brengen na de kerstvakantie. Er werd nog eens bevestigd dat de organisatie van de heropening van de winkels in Vlaams-Brabant vlot en vooral veilig verloopt en dat de inspanningen tegen ongeoorloofde samenscholingen en funshoppen hun vruchten afwerpen.

Tenslotte heeft de gouverneur alle burgemeesters uitgebreid bedankt en gefeliciteerd met hun harde en vaak ondankbare werk tijdens het afgelopen jaar in de strijd tegen het coronavirus. Hij wenst hen en een wellicht korte maar dik verdiende eindejaarrust, alhoewel de verantwoordelijkheid van een burgemeester nooit stopt. Het almaar groeiende belang van die lokale besturen is doorheen die crisis heel duidelijk geworden, en ook in het komende jaar 2021 wordt er heel veel van hen verwacht.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 dec 2020
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 17 jan 2021
Roger Swalens | 17 jan 2021
Sam Herremans | 13 jan 2021
Sam Herremans | 01 jan 2021

archief