Nieuwe sorteerregels? De Sorteergame van Intradura helpt je op weg!

C21

Nieuwe sorteerregels? De Sorteergame van Intradura helpt je op weg!

Promo_image_v01_01
 

Op 1 januari 2021 werden in de 19 gemeenten aangesloten bij Intradura de uitgebreide sorteerregels van pmd geïntroduceerd. In dat kader lanceert de afvalintercommunale nu de Sorteergame, een uniek online spel om de nieuwe sorteerregels te leren kennen. Speel je mee op www.sorteergame.be?

Intradura staat in voor het afvalbeheer van 19 gemeenten ten westen van Brussel. Een succesvol afvalbeleid begint echter gewoon bij jou thuis.  

Inge D’hoe: “Juist sorteren blijft de sleutel tot succes voor een duurzame toekomst. Intradura staat dagelijks 19 lokale besturen en zo’n 340.000 inwoners bij met raad en daad over afvalbeheer. De nieuwe sorteerregels stellen dat je plastic verpakkingen ook bij het pmd mag sorteren, maar toch blijven er nog vaak twijfelgevallen. De Sorteergame van Intradura helpt iedereen op weg om de nieuwe sorteerregels onder de knie te krijgen. Elk spelletje is een snel, kort en leuk leermoment. Het is bovendien heel toegankelijk en geschikt voor alle leeftijden en achtergronden. En met een vleugje competitie, want je kan elkaar via sociale media immers uitdagen en je sorteerkennis vergelijken. Hoe meer je herhaalt, hoe beter je sorteert.”

Zo weinig mogelijk restafval

De nieuwe sorteerregels komen er niet zomaar. Inge D’hoe: “De restafvalzak willen we zo klein mogelijk houden. Een recente sorteerproef wees uit dat er nu nog gemiddeld 58% niet thuishoort in de restafvalzak. Dat kan beter en de nieuwe sorteerregels stimuleren dat ook. We komen al een heel eind door alle plastic verpakkingen in de pmd-zak en het groenafval in de gft-zak te sorteren. Dat afval wordt wel gerecycleerd en wordt dus nieuwe grondstof.”

Blik achter de schermen

De lancering van de Sorteergame gebeurt dit weekend met een reportage in het RINGtv-magazine VIVA! Reporter Liesbeth Bernolet wordt ondergedompeld in de boeiende wereld van afvalintercommunale Intradura. “Iedereen kent natuurlijk de typische afvalophaalwagens uit het straatbeeld, maar Intradura doet nog zoveel meer”, weet Inge D’hoe. “Dagelijks spannen 160 medewerkers zich in voor een modern afvalbeleid en ontzorging en ondersteuning van onze lokale besturen. Van onze kolkenreiniging en afvalpreventie tot de garage, dispatching én het callcenter: we laten het allemaal zien in deze blik achter de schermen.” 

Benieuwd hoe Intradura werkt? Kijk dan zeker naar VIVA!, vanaf zaterdag 30 januari op RINGtv. 

Hier kan je de reportage later herbekijken: www.intradura.bewww.ringtv.be/viva of de Facebookpagina’s van Intradura en RINGtv

Heb je vragen over de drie nieuwe afvalzakken of over de sorteerregels in jouw gemeente? Steek je licht op op www.intradura.be, neem contact op met Intradura via info@intradura.be en 02 334 17 40 of praat met de milieudienst van jouw gemeente. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 jan 2021
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 04 jul 2021
Marc Colpaert/Marc Sluys | 30 jun 2021

archief