Week van het afvalteam: Gooi eens met complimentjes!

C21

Week van het afvalteam: Gooi eens met complimentjes!

Image002
 

Het werk van de afvalmedewerkers verdient respect en aandacht. Daarom lanceerden de afvalintercommunale in Vlaanderen en Interafval, met de steun van OVAM en Fost Plus, voor de zesde keer een hoffelijkheidscampagne. Voor het eerst met een nieuwe naam: Week van het afvalteam (15 tot 21 november). 

 

Een vlotte en efficiënte afvalinzameling is het resultaat van de samenwerking en inzet van heel wat diensten en medewerkers, sommigen zichtbaar in het straatbeeld, anderen niet. Het is cruciaal dat zij allen hun job kunnen doen, zo niet verandert onze omgeving in een stort en valt er niets te recycleren. ‘Campagnes als deze blijven nodig, al rekenen we natuurlijk ook op de vriendelijke inborst van de Vlamingen. Een ‘goedemorgen’ of ‘dankuwel’, het kost niets en toont dat het werk gewaardeerd wordt,’ aldus Wim Dries, voorzitter van de VVSG.  

 

Vaak verbale agressie jegens ophalers en medewerkers infolijnen

Meer dan 1 op 3 afvalophalers (36%) krijgt minstens 1 keer per week te maken met verbale agressie, een stijging ten opzichte van 2019. 15% had zelfs te maken met fysieke agressie, ongeveer gelijk met 2019. Vaak gaat het om onaangepast gedrag van andere weggebruikers. Bijna 1 op de 2 medewerkers van telefonische infolijnen is minstens één keer per week kop van jut, waarbij bellers roepen en schelden. ‘Ook deze medewerkers zijn een cruciale schakel in de afvalinzameling, ze vangen mensen op met vragen en klachten. Dat betekent niet dat ze kunnen uitgescholden worden,’ aldus Paul Macken, voorzitter van Interafval. Gelukkig is er ook positief nieuws: 1 op 3 krijgt minstens wekelijks een compliment.

 

Ook Intradura toont respect naar personeel

“Tijdens deze week wil Intradura als werkgever aan het eigen personeel een dikke merci zeggen. Een ontbijt op maandag en een cadeau kregen ze al deze week. Morgen vrijdag sluiten we graag af met een traktatie, wanneer de shift erop zit staat er een eetkraam op hen te wachten”, aldus operations manager Gunther Van Heymbeeck. 

 

Ook Jonas De Maeseneer, lid van de Raad van Bestuur van Intradura, wil graag zijn respect tonen en dat op wel een heel speciale manier. “Vrijdag 19 november ga ik een dag mee als afvalophaler. Toen dit voorstel kwam vanuit Intradura twijfelde ik geen minuut, ik ervaar graag zelf eens wat de job van afvalophaler inhoudt. Ik ga een dagje mee PMD inzamelen in Kapelle-op-den-Bos, benieuwd wat dat zal geven!”. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 nov 2021
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief