Federale dienst Noodplanning van de gouverneur Jan Spooren zet voluit in op ondersteuning van lokale besturen.

C21

Federale dienst Noodplanning van de gouverneur Jan Spooren zet voluit in op ondersteuning van lokale besturen.

Vlaams-brabant-sponsorlogo-jpg-zwart
 

Lokale besturen bijstaan in het kader van noodplanning vindt gouverneur Jan Spooren een enorm belangrijke taak.  Daarom organiseert hij samen met zijn federale dienst Noodplanning een infosessie voor alle burgemeesters en noodplanningscoördinatoren uit Vlaams-Brabant.

“Ik besef dat de lokale noodplanningsdiensten en de burgemeesters de afgelopen 2 jaar veel tijd moesten spenderen in het opvolgen van alle coronamaatregelen, iets wat ze heel knap gedaan hebben trouwens.  Maar noodplanning is uiteraard veel ruimer dan corona.  Daarom stel ik samen met mijn federale dienst Noodplanning ons jaarprogramma voor, zodat de lokale besturen weten op welke manier we hen zullen ondersteunen”, aldus gouverneur Jan Spooren. 

Tijdens de opleidingssessie kwamen uiteenlopende zaken aan bod zoals de voorstelling van de aangepaste versie van het Algemeen Nood- en Interventieplan, een toelichting in kader van het nummer en e-loket 1722, … Ook de oefenkalender werd voorgesteld.  Deze kalender bestaat uit allerlei (terrein)oefeningen zodat lokale besturen, gouverneur en interventiediensten zich kunnen voorbereiden op de aanpak van diverse incidenten. Primeur hierbij is de voorstelling van Cri-Prak, een simulator om virtuele noodplanningsoefeningen te organiseren.

Tenslotte werd een checklist voorgesteld die lokale besturen kunnen gebruiken in kader van wateroverlast. Deze bevat niet alleen preventieve maar ook reactieve actiesén een focus op nazorg. Dit document is het resultaat van de evaluatie die werd uitgevoerd na de wateroverlast in juli 2021. Hierbij aansluitend worden in de maand maart bijkomende vormingen in samenwerking met de waterbeheerders georganiseerd, om de ondersteuning voor de lokale besturen zo alomvattend mogelijk te maken.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 feb 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 30 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
| 24 apr 2024
Marc Sluys | 22 apr 2024
Marc Sluys | 19 apr 2024

archief