Medialaan vanaf dit weekend 2 weken onderbroken aan op- en afrittencomplex 6 te Koningslo-Vilvoorde

C21

Medialaan vanaf dit weekend 2 weken onderbroken aan op- en afrittencomplex 6 te Koningslo-Vilvoorde

E11f2ba3-32d4-39da-38d0-9dce092e4875
 

De Werkvennootschap startte werkt sinds de lente van vorig jaar aan de herinrichting van het op- en afrittencomplex van de R0 aan de Medialaan en de Tyraslaan. Dankzij een vliegende fietsbrug onder de Ring verhoogt de veiligheid en het comfort voor de fietser. Gemotoriseerd verkeer krijgt een beter leesbare en vlottere afwikkeling dankzij compacte en lichtengeregelde kruispunten.
Van zaterdagochtend 19 maart tot maandagochtend 4 april wordt de aansluiting van de Medialaan volledig vernieuwd. In die periode is de bedrijvenzone aan de Medialaan afgesloten van het op- en afrittencomplex. Verkeer wordt omgestuurd via de Albert I laan, Koningslo en complex 7 ‘Grimbergen’.
   
Minister van Mobiliteit en Openbare Werken Peeters is tevreden met de vooruitgang van de werken: “De indrukwekkende fietsbrug, die we over de afrit van de binnenring, over de oprit naar de buitenring én over de verbindingsweg naar de terreinen van Wegen en Verkeer bouwen, biedt straks een vlotte en vooral heel veilige verbinding voor het fietsverkeer. De vele fietspendelaars kunnen straks onder de Ring en boven de auto’s op de op- en afritten dit knooppunt volledig veilig oversteken. Deze zomer kunnen we deze vliegende fietsbrug in gebruik nemen.”  
Populaire verbinding tussen Vilvoorde centrum en Brusselse Ring
Heel wat woon-werkverkeer gebruikt de route door Kassei om vanaf de Rubenstraat (N211) in Vilvoorde naar de R0 te rijden en omgekeerd. Door de werken aan de Medialaan wordt deze populaire verbinding twee weken onderbroken. Via een omleiding langs de Albert I laan en door Koningslo wordt verkeer van en naar de op- en afritten aan complex 7 Grimbergen geleid.     
“Als onderdeel van deze ingrijpende herinrichting vernieuwen we de Medialaan vanaf de rotonde met de Koning Boudewijnlaan tot de aansluiting met de op- en afritten. In het verlengde van de ‘vliegende’ fiets- en voetgangersbrug’ trekken we de fietssnelweg door tot aan de fietsverbinding met de Poststraat en Park Drie Fonteinen. Hier komt niet alleen een nieuwe en veiligere oversteekplaats voor de actieve weggebruiker, maar bouwen we ook een ecopassage voor dieren dwars onder de Medialaan door.”, vertelt Marijn Struyf, woordvoerder van De Werkvennootschap. “Tegelijk verdubbelen we de capaciteit op de Medialaan met twee rijstroken naar de brug van de Ring met nog eens telkens een aparte afslagstrook naar binnen- en buitenring. Samen met de aanleg van riolering is het dus een huzarenstukje om dit op twee weken tijd klaar te spelen.”
 
De op- en afritten aan de Tyraslaan blijven beschikbaar
Verkeer op de Ring kan de afritten van complex 6 ‘Koningslo-Vilvoorde’ blijven gebruiken om naar het militair hospitaal, de bedrijvenzone Neder-Over-Heembeek, Budabrug of Koningslo te rijden. Andersom zijn ook de opritten naar de Ring beschikbaar.
 
“De enige onderbroken relatie is die van en naar de Medialaan. Voor wie de Ring toch verlaat aan complex 6 met bestemming Medialaan, voorzien we een extra omleiding via de Indringingsweg (langs Living Tomorrow) en de Streekbaan. Je sluit via die weg aan op de route vanaf complex 7 naar de Medialaan en bereikt alsnog vlot je bestemming.”, zegt Marijn Struyf.
Fietsverkeer langs de werfzone blijft mogelijk
Fietsers kunnen tijdens de heraanleg van de Medialaan wel langs de werken passeren. Aan de kant van Drie Fonteinen biedt een tijdelijk fietspad doorgang aan fietsers in beide richtingen. Dit dubbelrichtingspad loopt door tot aan de verkeerslichten van de Bruynstraat, net over de grens met het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Fietsers steken hier onder de lichtenregeling over om van en naar de Indringingsweg te fietsen.
De fietsverbinding van de Poststraat naar de Medialaan is echter niet beschikbaar. Ter hoogte van de aansluiting op de Medialaan wordt namelijk de ecopassage onder de weg opgetrokken. Fietsers volgen een korte omleiding via de bestaande fietsverbinding naar de rotonde van de Koning Boudewijnlaan met de Albert I laan om vanaf daar naar het tijdelijk dubbelrichtingsfietspad te fietsen.
Voor alle info over hoe het nieuwe complex met fietsbrug er gaat uitzien, kan men terecht op werkenaandering.be/medialaan. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het verloop van de werken.
Werken aan de Ring
De werken aan de Medialaan zijn een onderdeel van het programma ‘Werken aan de Ring’. Met dit programma werkt De Werkvennootschap, een projectvennootschap die door de Vlaamse Overheid werd opgericht om grote infrastructuurprojecten te verwezenlijken, aan een betere mobiliteit en leefbaarheid op en rond de Ring rond Brussel. Om dit te realiseren wordt de komende jaren geïnvesteerd in beter openbaar vervoer, vlottere fietsverbindingen en de heraanleg van de Ring.
Voor meer info, surf naar www.werkenaandering.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 mrt 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 27 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 25 mrt 2024

archief