REGIO - Circustheater Circus Ronaldo strijkt neer in Beersel

C21

REGIO - Circustheater Circus Ronaldo strijkt neer in Beersel

Mini_sh2_2210_02
 
Mini_sh2_2181_01
 
Mini_sh2_2186_01
 
Mini_sh2_2216_01
 
Mini_sh2_2201_02
 

Circustheater Circus Ronaldo strijkt neer in Beersel met hun voorstelling SWING. En is een samenwerking en organisatie van CC de Meent, CC ’t Vondel, CC Coloma en CC de Westrand. Vrijdag 22 april, zaterdag 23 april en zondag 24 april, enkel op zondag nog een aantal plaatsen vrij. Tickets zijn te bestellen www,demeent,be

Een frisse waaier van speelse allround artiesten en muzikanten trekken al hun registers open op maat van de onvervalste swingmuziek uit de gouden jaren 40. Nestel je neer in hun charmante circustent, laat een zoetgevooisde stem je meevoeren naar de jaren 40 en ontdek het circus zoals niemand je het ooit eerder toonde.


De eerste voorstelling waarmee circus Ronaldo in1996 de internationale aandacht trok, is onderweg ontstaan… al spelend… Op het ritme waar een boom mee groeit. De eigenzinnige spektakelvorm groeit steeds vanbinnen uit en elke nieuwe beweging heeft diepe wortels in het verleden van hun oude familietraditie. De traditie wordt telkens opnieuw bevrucht door een veranderlijk publiek, door nieuwe spelers en door gepassioneerde medewerkers die het gezelschap verrijken, en door de sterke invloeden van het onderweg zijn.

Intussen speelt Circus Ronaldo al meer dan twintig jaar in prestigieuze theaterhuizen en op grote Circus- en Kunstenfestivals doorheen Europa en ver daarbuiten. Maar met evenveel liefde en passie spelen ze nog steeds in de kleinste dorpen van Vlaanderen. Met voorstellingen als COMMEDIANTENTHEATER, LAZZI, FILI, CIRCENSES en AMORTALE toerden ze van Reykjavik in het noorden tot Lissabon in het zuiden, van Canada tot Australië en Nieuw-Zeeland. Het gezelschap werd dan ook in 1998 uitgeroepen tot Cultureel Ambassadeur van Vlaanderen.

Met de voostelling SWING creëert Circus Ronaldo een springplank voor jonge artiesten. Een nieuwe generatie van jonge circusartiesten speelt met grote dynamiek op oude ritmes en recepten van de jaren 40.

Op het internationale mimefestival van Londen werden ze in de pers benoemd als “The missing link between traditional circus and contemporary circus”. Intussen zet ook de zevende generatie kracht bij en het ensemble groeit als een boom die niet door mensen geplant werd. Een frisse dynamiek van een jonge generatie en de doorleefde wijsheid van de oudere generatie. Dit alles wordt samengebracht in een natuurlijke symbiose van spelen en leven in een bijzondere wereld. Circus Ronaldo leeft in een eigenzinnig ritme, op maat van de eenvoud en de echtheid, versterkt en omarmd door een creatieve groep van bijzondere mensen. Op de scène, in de piste, achter de schermen, in de ateliers, op de weg en achter de computer.

Geloof ons vrij, het zestal van SWING zal je niet alleen charmeren met hun humor en doldwaze fratsen, maar je ook verliefd worden op hun ongekunstelde authenticiteit.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 mrt 2022
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief