Vlaanderen versterkt inclusie in de sport

C21

Vlaanderen versterkt inclusie in de sport

Schermafbeelding_2022-05-17_om_14
 

Op de Internationale Dag tegen Holebifobie en Transfobie (IDAHOT) benadrukt Vlaams minister van Sport Ben Weyts de gelijkwaardigheid van elke persoon in de sport. Met de campagne ‘Mijn hart klopt voor de sport’ focussen we op datgene wat ons allemaal verbindt: de liefde voor de sport. “Het stoort me dat men soms wil doen voorkomen alsof in de sport er meer racisme of onverdraagzaamheid heerst dan elders”, zegt Weyts. “Sportclubs zijn bij uitstek dé plaats waar iedereen elkaar leert kennen met tal van verschillende achtergronden of geaardheden. De liefde voor de sport is de maïzena die ons met elkaar verbindt.”

Tijdens de Week van de Ethiek (16-20 mei) en op de Internationale Dag tegen Holebifobie en Transfobie lanceert Vlaams minister van Sport Ben Weyts de ‘Mijn hart klopt voor de Sport’ campagne. Een campagne, ondersteund door verschillende organisaties uit de LGBTQIA+ gemeenschap, als oproep om aan te tonen dat iedereen overal zichzelf kan en mag zijn. 

 

Uit internationaal onderzoek van Out on the Fields blijkt dat acht op tien reeds getuige is geweest van homofobie in de sport. Bijna de helft (46%) vindt dat holebi’s niet of slechts een klein beetje aanvaard zijn in de sport. 81% van de homo’s en 74% van de lesbiennes (onder 22 jaar) gaf aan in hun sportclub niet te kunnen uitkomen voor hun geaardheid.

 

Parallel met deze campagne is er een platform waarop iedereen met vragen terecht kan. Je vindt er ook getuigenissen en verhalen van vele sporters die je inspireren om in dialoog te gaan. Met deze input gaat Sport Vlaanderen aan de slag om op een open manier steeds te blijven verder werken aan een gezond en veilig sportklimaat voor iedereen.

 

“‘Mijn hart klopt voor de sport’ brengt ons terug naar de belangrijkste drijfveer voor sporters: de liefde, passie voor een bepaalde sport en het plezier van sporten en bewegen”, zegt Weyts.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 mei 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief