Gelukkig samenzijn in de mooiste parken en tuinen van de Groene Gordel

C21

Gelukkig samenzijn in de mooiste parken en tuinen van de Groene Gordel

Schermafbeelding_2022-05-31_om_10
De editie 2022 van de ParkenParade werd voorgesteld in de Beeldentuin 'De Paden van de Waaienberg' in Duisburg
 

Toerisme Vlaams-Brabant lanceerde op 30 mei de 2e editie van de ‘ParkenParade’. Hiermee zet ze het groene karakter van de gracieuze kastelen en tuinen van de Groene Gordel in de schijnwerpers. De campagne vindt plaats tijdens de eerste 3 weekends van juni.
“Wat verleden jaar begon als een experiment na de zware coronaperiode is een blijvertje geworden”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor toerisme. “ParkenParade’ komt terug in juni. En met meer deelnemende gemeenten en partners dan de eerste editie. Bovendien pionieren we met deze campagne ook met het nieuwe ‘reizen naar morgen’-concept van Toerisme Vlaanderen.”
Parken en tuinen van de Groene Gordel in de toeristische schijnwerper
Toerisme Vlaams-Brabant trekt dit jaar resoluut de kaart van de parken en tuinen in de Groene Gordel. In deze groene regio rond Brussel nemen zowel toeristische toppers, zoals de Plantentuin van Meise, het park van Tervuren of de rozentuin Coloma in Sint-Pieters-Leeuw, alsook talrijke ‘verborgen parels’ deel.
“Met ‘ParkenParade’ zetten we een campagne op om toeristen te overtuigen één van onze specifieke arrangementen te boeken”, zegt gedeputeerde Gunther Coppens. “Op onze website vinden ze alle informatie over deze parken en kastelen, de wandelingen en fietstochten en de extra activiteiten.”
Toerisme als hefboom voor geluksbeleving
De ‘ParkenParade’ is een feel good lenteconcept dat inspeelt op het versterken van de mentale veerkracht. Hiervoor ontwikkelde Toerisme Vlaams-Brabant, samen met de gemeenten en ondernemers uit de regio, een concept waarbij men individueel of in groep bij meer dan 100 activiteiten het geluk kan beproeven in een groene omgeving.
​“We willen met respect voor de omgeving een duurzame geluksbeleving aanbieden binnen het sacrale karakter van onze mooie parken”, zegt gedeputeerde Gunther Coppens.
​​​Toeristen, ondernemers en inwoners verbinden via kleinschalige activiteiten
Toerisme Vlaams-Brabant heeft voor deze campagne opnieuw een brede samenwerking ontwikkeld met gemeenten, inwoners, plekhouders, ondernemers en mediapartners.
“We geloven dan ook dat lokale en toeristische belangen perfect kunnen samenlopen”, zegt gedeputeerde Gunther Coppens. “Toerisme op een creatieve en duurzame manier ontwikkelen is de toekomst”.
“Ook onze gemeente doet mee”, zegt Sofie Lombaert, schepen voor toerisme van Tervuren. “We zien in deze campagne kansen om het groene karakter van onze gemeente te benadrukken en organiseren hiervoor talrijke inspirerende activiteiten in het Park van Tervuren. Dit gaat van meditatie tot mindfullness, vitaliteitswandelingen tot yoga, tai chi of dans workshops. Maar ook in een meer intieme setting kan je terecht bijvoorbeeld in de wonderbaarlijke Beeldentuin “De Paden van Waaienberg. Vele lokale handelaars hebben het nog steeds moeilijk en we geven hen met dit concept een steun in de rug”. ​

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 mei 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief