De Gordel zet de groene rand in beweging

C21

De Gordel zet de groene rand in beweging

Gordelfestival_2018_82__gordelfestival1
(c) Gordelfestival
 

Smeer je kuiten, blink je fiets op of bind je wandelschoenen aan en noteer alvast 4 september met stip in je agenda. De Gordel pakt naar jaarlijkse traditie uit met een uitgebreid aanbod aan sportieve, muzikale en familieactiviteiten in de groene Vlaamse Rand.

Geen Gordel zonder de Gordelklassieker: de bewegwijzerde fietstocht van 100 kilometer die je door de negentien randgemeenten loodst. Het wordt volop fietsplezier voor sportievelingen die van wat langere tochten houden. Onderweg kan je krachten opdoen in de gemeenschapscentra van vzw de Rand.

Mag het nog iets sportiever? Rij mee met het peloton. De 100 kilometer vliegen dan aan een stevig tempo voorbij. Hiervoor moet je je wel op voorhand inschrijven. Dat kan vanaf half juni via de website.

#LikeMe
Ankerpunt van De Gordel 2022 is het Provinciedomein Huizingen. Het bruist  er de hele dag door van de toffe activiteiten. Het kinderdorp is een bont speelparadijs met grimeurs, springkastelen, acrobatie en muziek. Mooie wandel- en fietslussen brengen je dieper de Groene Gordel in en laten je - vaak letterlijk - proeven van de streek. De kers op de taart is het optreden van #LikeMe. De immens populaire cast van de gelijknamige jeugdreeks op Ketnet vulde in april met gemak nog enkele keren het Sportpaleis! Het focuspunt van deze Gordeleditie is de Plantentuin van Meise. Ook hier valt er heel wat te beleven.Ontdek het volledige programma op www.degordel.be

Wil je nog meer lezen over de Gordel en ook andere artikels uit de regio? Haal dan als de bliksem de nieuwste editie van het gratis PenZine in huis.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 jul 2022
PenZine
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 21 feb 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 15 feb 2024
Marc Sluys | 12 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 04 feb 2024

archief