BXLBeerFest 2022: de terugkeer van het grootste bierfestival van Brussel

C21

BXLBeerFest 2022: de terugkeer van het grootste bierfestival van Brussel

Schermafbeelding_2022-08-10_om_22
 

t grootste ambachtelijke bierfestival van Brussel is terug voor een vierde editie in het weekend van 27 en 28 augustus, na een gedwongen onderbreking tijdens de pandemie. De organisatie heeft van deze onderbreking gebruik gemaakt om het festival te verbeteren zonder aan de geest en de ambitie ervan te raken. Deze vierde editie behoudt haar leidraad: gedurende twee dagen wordt het grote publiek uitgenodigd om honderden bieren te komen ontdekken en proeven die worden geschonken door de geselecteerde brouwerijen zelf, uit België maar ook internationaal.

Kom naar de Sheds van Tour & Taxis in Brussel om u in een familiale en gemoedelijke sfeer onder te dompelen en te genieten van de passie voor goed artisanaal bier. Op het programma: een zestigtal brouwerijen, niet minder dan 400 ambachtelijke bieren om te ontdekken, foodtrucks en een paar nieuwigheden. 

In een nieuwe speciale ruimte kunnen bezoekers zich inschrijven voor een reeks thema evenementen, uiteraard gekoppeld aan bier. Proeverijen begeleid door de brouwers zelf, food pairings, debatten en lezingen maken het programma van BXLBeerFest compleet.

Een andere stap vooruit voor deze 2022 editie is de invoering van een handvest en een team dat gericht is op de inclusie en veiligheid van de festivalbezoekers, vrijwilligers en deelnemende brouwerijen.

BXLBeerFest wil het goede voorbeeld geven en duidelijk maken dat seksistisch en racistisch gedrag niet thuishoort op Belgische bierevenementen of bij uitbreiding in de hele brouwsector. In de aanloop naar het festival slaat BXLBeerFest de handen in elkaar met de organisatoren van de Belgium Beer Week om in de week van 22 augustus verschillende evenementen in Brussel aan te bieden.

Deze joint venture maakt het mogelijk om deel te nemen aan verschillende bier gerelateerde

evenementen in Brussel tijdens de week met BXLBeerFest als grote finale. Extra veel plezier dus! 

BXLBeerFest 2022 op 27 & 28 augustus van 12h tot 20h
Tour &Taxis - Shed 1
Havenlaan 86c 1000 Brussel
www.BXLBEERFEST.com

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 aug 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 30 mei 2023
Marc Sluys | 29 mei 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief