HET FAMILIEBEDRIJF In goede en kwade dagen door JOHAN LAMBRECHT

C21

HET FAMILIEBEDRIJF In goede en kwade dagen door JOHAN LAMBRECHT

Schermafbeelding_2022-10-05_om_10
 

‘De 21ste eeuw zal toebehoren aan het familiebedrijf’, zo schreef de Harvard Business Review in 2016. Daar is veel van aan, want familiebedrijven in België: 

- maken bijna 80 % van de vennootschappen met personeel uit;
- stellen 45 % van de arbeidspopulatie tewerk; en
- presteren beter op de beurs dan beursgenoteerde niet-familiebedrijven. 

Toch blijft het runnen van en werken in een familiebedrijf niet makkelijk. Er bestaan veel misvattingen over familiebedrijven, waardoor ze niet altijd op de meest doel- treffende en efficiënte manier worden benaderd. Dit allesomvattende werk brengt daar eindelijk verandering in. 

In Het familiebedrijf in goede en kwade dagen bundelt professor Johan Lambrecht maar liefst dertig jaar onderzoeks- en praktijkervaring. Hij legt uit wat een familiebedrijf eigenlijk is, bespreekt hun troeven en kwetsbare plekken en laat zien hoe familieb- edrijven hun sterktes kunnen behouden en hun zwaktes kunnen aanpakken. Dit alles wordt rijkelijk geïllustreerd met talrijke voorbeelden van Belgische en buitenlandse familiebedrijven. 

Of je nu familie bent, schoonfamilie of extern, eigenaar, bestuurder, leidinggevende of adviseur, zelfs in een niet-familiebedrijf: je zal ongetwijfeld veel opsteken van dit unieke boek. 

De auteur: 

Johan Lambrecht is doctor in de economische wetenschappen en hoogleraar aan KU Leuven (Campus Brussel), waar hij familiebedrijven, ondernemerschap en kmo- beleid, en economie doceert. Hij is auteur van meer dan driehonderd publicaties en heeft meer dan dertig jaar onderzoeks- en praktijkervaring met familiebedrijven. 

Het familiebedrijf is verschenen bij Borgerhoff & Lamberigts en kost 24,99 euro. Voor meer info: https://borgerhoff-lamberigts.be: www.borgerhoff-lamberigts.be 


artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 okt 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 09 nov 2022
Guido van Cauwelaert | 09 nov 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 08 nov 2022

archief