Welkom in de Metaverse een boek van Pieter Van Leugenhagen

C21

Welkom in de Metaverse een boek van Pieter Van Leugenhagen

Schermafbeelding_2022-10-11_om_12
 

Nog een hype die we ons in 2025 nauwelijks gaan herinneren? Toch niet. Metaverse wordt een blijver. Meer zelfs, metaverse gaat ons leven op zijn kop zetten de volgende jaren. Zoals de smartphone dat ook al deed. Alleen gaat metaverse dat nog tien keer drastischer doen. Sciencefiction wordt realiteit. Metaverse verbindt alle virtuele werelden met elkaar via het internet, via virtual en augmented reality (VR en AR). En helpt ons binnenkort vanuit onze zetel of van achter ons bureau te ontsnappen aan de realiteit. Welkom in de mix van videogames, 3D, VR en AR, blockchaintechnologie en artificiële intelligentie. 

In dit ophefmakend boek stelt Pieter Van Leugenhagen zijn wat-als-scenario’s voor de metaverse voor. En belicht hij vanuit zijn jarenlange ervaring de opportuniteiten, maar ook de niet te onderschatten bedreigingen voor de bedrijfswereld, het beleid en ons dagelijks leven. Te futuristisch? Ook de iPhone klonk ooit als toekomstmuziek. En kijk nu. 

OVER DE AUTEUR 

Een allround ondernemer, public speaker en business strategist met een voorliefde voor immersive experiences. Als co-founder en managing partner van yondr, pioniert Pieter al meer dan 7 jaar internationaal op het gebied van virtual- & augmented reality. Yondr is een award-winning immersive media agency dat focust op VR/AR, het bouwen van virtuele werelden en digital ervaringen. Naast yondr is Pieter als medeoprichter ook actief binnen de Yondr Academy, waarmee hij samen met zijn partners C-levels en Executives door middel van bootcamps onderdompelt in de wereld van web3, NFT’s en de metaverse. 

BENIEUWD NAAR CONCRETE TOEPASSINGEN? 

Het Grand Slam tennistoernooi Wimbledon bouwde voor de editie van 2022 een spelwereld in Roblox waar je – uiteraard – virtueel in kan tennissen. 

Roblox, dat enorm populair is bij zes- tot dertienjarigen, slaagt er ook in om als geen ander de brug te slaan tussen de reële wereld en de virtuele wereld. Merken springen massaal op de kar en bouwen hun eigen werelden in het spel: Nike heeft er zijn immens populaire Nikeland. Dat haalde tot op heden al 21 miljoen bezoekers en draaide al 185 miljoen dollar omzet aan virtual fashion. 

‘Vandaag gaan we het hebben over de metaverse.’ Met die zin opent Facebook- oprichter Mark Zuckerberg in 2021 de jaarlijkse keynote van zijn bedrijf. Facebook heeft zichzelf omgedoopt tot Meta en wil voortaan niet meer door het leven gaan als social media company, maar als Metaverse company. 

INFO 

‘Welkom in de metaverse’ is verkrijgbaar bij Borgerhoff & Lamberigts en kost 22,99 euro. Voor meer info: www.borgerhoff-lamberigts.be

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 okt 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief