Aandacht achter het stuur! Geïntegreerde controleacties.

C21

Aandacht achter het stuur! Geïntegreerde controleacties.

Belgium-federale-politie-squarelogo-1629782593529

Voor de tweede keer dit jaar voeren de Federale Wegpolitie en de lokale politiezones een geïntegreerde controleactie die preventie en repressie combineert in de strijd tegen afleiding achter het stuur. Deze nationale actie start vandaag, 17 november, en loopt tot en met 20 november.  Het gebruik van een gsm achter het stuur is een van de voornaamste oorzaken van verkeersongevallen en verkeersonveiligheid. Daarom schenkt de Geïntegreerde politie (Federale Politie en Lokale Politie) veel aandacht aan het fenomeen. Uit onderzoek blijkt dat tussen 5 en 25 % van de verkeersongevallen te wijten zijn aan afleiding achter het stuur. Bellen achter het stuur zou het risico op verkeersongevallen verdrievoudigen. Zo’n 5% van de verkeersongevallen met dodelijke afloop wordt veroorzaakt door gsm-gebruik achter het stuur. Jaarlijks veroorzaakt deze vorm van afleiding een dertigtal doden en 2500 gewonden.
Na opmerkelijke resultaten van de eerste editie in mei heeft de Geïntegreerde Politie besloten om opnieuw gedurende 4 dagen te controleren op afleiding, zoals gsm-gebruik, achter het stuur. Eerdere geïntegreerde acties hebben bewezen dat partnerschap tussen de lokale en de federale politie succesvol verloopt. De actie «afleiding achter het stuur » wordt georganiseerd van vandaag, donderdag 17 november (00.01),  tot zondag 20 november 2022 (23.59).
Ter herinnering: bestuurders die door de politie worden gecontroleerd terwijl ze hun smartphone of een ander mobiel apparaat met een scherm gebruiken tijdens het rijden, krijgen een boete van 174 euro (overtreding van de derde graad).

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 nov 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 29 jan 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 09 jan 2023

archief