REGIO - 25 klassieke concerten in Pajottenland en Zennevallei

C21

REGIO - 25 klassieke concerten in Pajottenland en Zennevallei

Folderklassiek_cover
 
Liefhebbers van klassieke muziek vinden de komende maanden hun gading in de 17 gemeenten van het Pajottenland en de Zennevallei. Tussen februari en augustus vinden er maar liefst 25 concerten plaats op diverse locaties in de regio. 
Het Atanares Ensemble bijt de spits af in Dilbeek (12 februari in cc Westrand). Daar zijn later ook Liebrecht Vanbeckevoort en Vitaly Samoshko te gast. Vzw Chromatik heet de muziekliefhebbers opnieuw welkom in de Sint-Barbarakerk van Sint-Genesius-Rode op 12 februari, 26 maart, 23 april en 25 juni. Noémie Schellens en Maarten Vandenbemden komen naar Sint-Pieters-Leeuw (25 februari) en Sint-Genesius-Rode (29 maart), en het Aka Trio naar cc De Ploter (19 maart). Cc De Meent programmeerde op 1 april de operette De Tsarewitsch en organiseert ook twee optredens in het Herman Teirlinckhuis in Beersel. Het Eyas Ensemble komt op 28 april naar de abdijkerk van Bellingen op uitnodiging van Kunst In Pepingen. Twee dagen later treedt La Capella Payota - een ensemble van eigen bodem - op in Onze-Lieve-Vrouw Lombeek. In Bever nodigde Rosario het Zemlinsky Quartet (12 mei) en het Ensemble 8+ (18 juni) uit. Musica@Parola zette opnieuw zes concerten op poten in de kerk van Sint-Martens-Bodegem. Vzw Servais en cc 't Vondel houden op 3 juni in Halle alweer het 29ste Servaisconcert. Nog in Halle brengt de Schola Gregoriana Sainnensis gregoriaans in Villa Servais (16 & 17 juni). Het is ook uitkijken naar de twaalfde editie van Musica Sacra (11-13 augustus). 
De concerten zijn gebundeld in een handige folder van de Werkgroep Klassiek in de regio, uitgegeven door Zender. Die ligt op heel wat plaatsen ter beschikking en is ook te downloaden op http://www.wegvanklassiek.be/2023/01/31/folder-klassieke-concerten-februari-augustus-2023/. De concerten worden ook aangekondigd op http://www.wegvanklassiek.be en op de facebookpagina https://www.facebook.com/wegvanklassiek. Wie wil, kan inschrijven op de gratis nieuwsbrief via info@wegvanklassiek.be.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 jan 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief