Toerisme Vlaams-Brabant gaat via het project - Jong Koersgeweld - investeren in de verhoging van de fietsvriendelijkheid bij logies en horecazaken.

C21

Toerisme Vlaams-Brabant gaat via het project - Jong Koersgeweld - investeren in de verhoging van de fietsvriendelijkheid bij logies en horecazaken.

Scherm__afbeelding_2023-06-15_om_09
 

Toerisme Vlaams-Brabant gaat via het project ‘Jong Koersgeweld’ investeren in de verhoging van de fietsvriendelijkheid bij logies en horecazaken.

Fietsers welkom in Vlaams-Brabant

“Wielertoeristen hechten belang aan fietsvriendelijkheid bij het kiezen van logies waar men tijdens een meerdaagse fietstrip verblijft. En ze houden tijdens fietstochten bij voorkeur halt op die plekken die een heuse wielersfeer uitademen. Hierop inzetten past dus perfect binnen onze ambitie om van Vlaanderen een echt fietsland te maken”, zegt Zuhal Demir, Vlaams minister voor toerisme.

“Om de fietsvriendelijke logies en de horeca ruimte te geven voor initiatief en investeringen kunnen ze rekenen op onze steun. We willen de vele fietstoeristen in onze provincie een topbeleving bieden, zowel op als naast de fiets”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor toerisme.

 

Toerisme Vlaams-Brabant gaat meer investeren in fietsvriendelijke logies en horecazaken

Investeren in fietsvriendelijkheid

Toerisme Vlaams-Brabant trekt, via de steun vanuit het project ‘Jong Koersgeweld’ van Toerisme Vlaanderen, een bedrag van 165.000 euro uit voor lokale toeristische ondernemers uit de logies- en horecasector die fietsvriendelijke initiatieven nemen of fietsgerelateerde investeringen doen. ​
​​
​Een fietsvriendelijke ondernemer kan maximaal 60% van de projectkost gesubsidieerd krijgen tot een maximaal bedrag van 7.500 euro per project.

“De bedoeling van deze financiële ondersteuning is het verhogen van de fietsvriendelijke ervaring van sportieve fietsers. Het kan gaan om kleinschalige investeringen of hulpmiddelen, zoals een laadpaal voor elektrische fietsen, een fietsenkluis, een bikecarwash of een fietsherstelzuil. Maar ook grotere investeringen, zoals een fietsenstalling of inkleding van de zaak in koerssfeer, komen in aanmerking", besluit gedeputeerde Gunther Coppens.

 

Het volledige subsidiereglement en aanvraagformulier: www.toerismeplatform.be/subsidie-fietsvriendelijkheid

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 jun 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 14 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024
Marc Sluys | 27 mrt 2024

archief