Campagne maakt Vlaams-Brabantse anderstaligen warm om Nederlands te leren

C21

Campagne maakt Vlaams-Brabantse anderstaligen warm om Nederlands te leren

Scherm__afbeelding_2023-08-22_om_11
 

De provincie Vlaams-Brabant, het Agentschap Integratie en Inburgering en vzw ‘de Rand’ organiseren in augustus en september een campagne voor de promotie van taallessen Nederlands voor anderstaligen.​

De drie partners ondersteunen de Vlaams-Brabantse gemeenten om hun anderstalige bevolking op een gerichte en efficiënte manier te bereiken en hen te motiveren om Nederlands te leren. Om het lesaanbod bekend te maken, kregen ze campagnemateriaal, zoals affiches, flyers en aangepaste brieven.

Infomomenten stimuleren anderstaligen om les te volgen
​Het Agentschap Integratie en Inburgering (AgII) organiseert, samen met de gemeenten, op 25 locaties infomomenten voor anderstaligen. Ze stimuleren hen om volgend schooljaar lessen Nederlands te volgen. Tijdens deze infomomenten zoeken de medewerkers van het AgII naar de school en cursus die het best bij de geïnteresseerde anderstaligen past. ​
​Deze infomomenten vinden plaats tussen 17 augustus en 13 september: Nederlands leren in Vlaams-Brabant (integratie-inburgering.be)

Anderstaligen kunnen op 25 locaties naar een infomoment gaan waar er gezocht wordt naar een taalles Nederlands die bij hun profiel past.

“Anderstalige inwoners komen vaak het eerst in contact met de diensten van hun eigen gemeente. De gemeenten zijn dan ook de ideale partner om anderstaligen te stimuleren om Nederlands te leren. Samen met hen zetten we in op het Nederlands als verbindende taal in onze regio”, zegt Jo Van Vaerenbergh, directeur van vzw ‘de Rand’. ​ ​ ​

​Gerichte Facebookadvertenties leiden anderstaligen naar info over taallessen

Op ​ 21 augustus start een Facebookcampagne. De advertenties, gericht op anderstalige Facebookpagina’s in de Vlaams-Brabantse gemeenten, moeten de anderstaligen naar de juiste webpagina leiden, waar ze meer gedetailleerde info over de taallessen vinden. De Facebookadvertenties lopen twee weken en zijn opgesteld in het Pools, Frans en Roemeens. Het Roemeens en Pools werden toegevoegd omdat er veel Roemenen en Polen in Vlaams-Brabant wonen en werken.

Facebookadvertenties leiden anderstaligen naar webpagina met info over taallessen Nederlands in hun gemeente.

“Uit een recente studie van de OESO blijkt dat de kennis van het Nederlands een bepalende factor is voor succes op de arbeidsmarkt in Vlaanderen. Nederlands beheersen vergemakkelijkt niet alleen de toegang tot werk, maar ook de toegang tot onderwijs, VDAB-opleidingen en sociale netwerken. Wij geloven in het belang van taallessen en oefenkansen Nederlands”, zegt Mete Öztürk, regiomanager Vlaams-Brabant van het Agentschap Integratie en Inburgering.

 

Immokantoren en notarissen spelen rol in onthaal van anderstaligen
​​​Vanaf 19 augustus loopt er ten slotte ook een publi-reportage en spot op RING-tv over de rol die immokantoren en notarissen kunnen spelen in het onthaalbeleid naar anderstalige cliënten.

 

“Anders- en meertaligheid is voor steeds meer inwoners van Vlaams-Brabant een realiteit. In Vlaanderen is kennis van het Nederlands voor anderstaligen van essentieel belang voor een goede integratie in de lokale gemeenschap, het vlotte contact met de school van je kind”, besluit Gunther Coppens, gedeputeerde voor Vlaams beleid.

​ Meer info: www.infonl.be

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 aug 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 21 sep 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 18 sep 2023
Marc Colpaert | 09 sep 2023

archief