Praktijkgerichte Bootcamp voor zij-instromers versterkt startende leerkrachten Lager Onderwijs.

C21

Praktijkgerichte Bootcamp voor zij-instromers versterkt startende leerkrachten Lager Onderwijs.

Erasmuspng
 

Een unieke samenwerking tussen Erasmus Hogeschool Brussel en GO! scholengroepen Brussel, SCOOP en UN!K heeft deze week geleid tot een innovatieve bootcamp voor startende leerkrachten lager onderwijs in het kader van de opleiding ‘Verkorte educatieve bachelor Lager Onderwijs’.

Het initiatief is ontstaan vanuit een groeiende behoefte aan meer hands-on begeleiding voor zij- instromers die als leerkracht lager onderwijs starten op 1 september. De Bootcamp biedt startende leerkrachten Lager Onderwijs de kans om zichzelf klaar te stomen met praktische tips en strategieën voor effectief klasmanagement en het ontwerpen van boeiende lessen.

Praktische vaardigheden voor een vlotte start

Een opvallende kenmerk van deze bootcamp is de nadruk op de praktijkgerichtheid. Deelnemers worden aangemoedigd om niet alleen theoretische concepten te begrijpen, maar deze ook direct om te zetten in bruikbaar lesmateriaal. De aandacht gaat vooral uit naar het inzetten van didactische principes om tot efficiënt lesgeven te komen. De bootcamp biedt een balans tussen theoretische sessies, interactieve workshops en het uitwisselen van klaservaringen onder begeleiding van ervaren mentoren en lectoren.

Heidi Humblet, directeur Academy GO! scholengroep Brussel - SCOOP - UN!K, benadrukt: “We geloven dat efficiënt lesgeven voortkomt uit het vermogen om theorie om te zetten in tastbare leerervaringen. Onze bootcamp legt de basis voor dit vermogen door startende zij-instromers reeds voor 1 september te laten kennismaken met praktijkcases en het aanleren van praktische en direct toepasbare didactische principes, zodat startende leerkrachten meteen zelfverzekerd en effectief aan de slag kunnen gaan.”

De Bootcamp vindt plaats zowel op de EhB campus Kanal, als in GO! basisschool De Kleurdoos in Brussel, net om de link met het werkveld te vergroten. Deelnemers krijgen deze week naast theoretische sessies en boeiende workshops ook toegang tot netwerkmogelijkheden om hun professionele groei te bevorderen.

Kortom stelt Heidi Humblet “met de bootcamp ben je goed voorbereid om als zij-instromer op 1 september zelfverzekerd te starten en een positieve impact te hebben op het leven van je leerlingen.”

Voor meer informatie omtrent de opleiding Verkorte educatieve bachelor Lager Onderwijs, kan je terecht op de infodagen van de Erasmus Hogeschool Brussel op 2 en 9 september 2023.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 aug 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 21 sep 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 18 sep 2023
Marc Colpaert | 09 sep 2023

archief