Ontdek de opportuniteiten voor modal shift naar water en/of spoor voor de goederenstromen van uw bedrijf

C21

Ontdek de opportuniteiten voor modal shift naar water en/of spoor voor de goederenstromen van uw bedrijf

Scherm__afbeelding_2023-08-25_om_09
 

 Sinds deze zomer kunnen bedrijven in Vlaams-Brabant dankzij de samenwerking tussen POM Vlaams-Brabant en Multimodaal.Vlaanderen rekenen op professioneel multimodaal advies. POM Vlaams-Brabant hecht als regionale overheid belang aan de duurzame ontwikkeling van haar provincie. Hierin kadert ook de versterking van economische en logistieke knooppunten éninnovatieve vormen van logistieke samenwerking, zoals het ‘bundelen van goederenstromen’ en ‘multimodaal goederenvervoer’.

Ontdek de opportuniteiten voor modal shift naar water of spoor

Deze samenwerking heeft als doel de krachten te bundelen en bedrijven gericht te benaderen met het oog op het identificeren van opportuniteiten voor een modal shift naar water of spoor. Beide partners willen bedrijven overtuigen om een versnelling hoger te schakelen aangezien heel wat duurzaamheidsverplichtingen er in een snel tempo aankomen en de files steeds langer worden. Zo zullen de werkzaamheden aan de Brusselse ring, m.n. aan het viaduct van Vilvoorde, een grote impact hebben op de mobiliteit in onze regio. De sense of urgency is dus heel groot.

Multimodaal.Vlaanderen werkt uw business case uit

POM Vlaams-Brabant en Multimodaal.Vlaanderen komen vrijblijvend bij u langs. Tijdens deze eerste gratis afspraak brengen we samen met u de relevante goederenstromen in kaart. Alle informatie wordt vertrouwelijk behandeld. Indien er concrete opportuniteiten zijn, werkt Multimodaal.Vlaanderen een business case uit die het multimodale alternatief beschrijft, berekent en vergelijkt met de huidige transportwijze. Voor elk uitgewerkt alternatief wordt de kostprijs, de CO2-uitstoot en het aantal kilometer per vrachtwagen vergeleken met het multimodaal alternatief. Bedrijven waar een gunstige business case kan worden voorgesteld, worden aangemoedigd om de effectieve omslag naar binnenvaart of spoor te maken.

Potentieel voor Vlaams-Brabant

Gunther Coppens, voorzitter van POM Vlaams-Brabant spoort bedrijven aan om deze opportuniteit zeker niet te missen: “Vlaams-Brabant is een economische topregio. Er ligt nog heel veel potentieel en we zijn ons uiteraard bewust van mogelijke knelpunten zoals mobiliteit en ruimtebeslag. Dankzij dit initiatief van POM Vlaams-Brabant en Multimodaal.Vlaanderen hebben bedrijven de unieke kans om laagdrempelig multimodaal advies te krijgen en zo de eerste stappen te zetten richting modal shift. Dit lijkt ons een absolute voorwaarde om op een efficiënte manier verdere bedrijvigheid in Vlaams-Brabant te kunnen ontwikkelen.”

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 aug 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 21 sep 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 18 sep 2023
Marc Colpaert | 09 sep 2023

archief