REGIO - Groen hekelt gebrek aan daadkracht meerderheid provincieraad

C21

REGIO - Groen hekelt gebrek aan daadkracht meerderheid provincieraad

Tie_roefs_knip
Tie Roefs, fractieleider Groen in de provincieraad
 

Het meerjarenplan van de provincie Vlaams-Brabant besluit opnieuw met een grote positieve autofinancieringsmarge. Het budgettair resultaat ligt dit jaar echter 39 miljoen euro hoger dan vorig jaar. Deze cijfers leggen het gebrek aan daadkracht in het huidige provinciebestuur pijnlijk bloot. Ons insziens zou het beter zijn een deel van deze middelen een bestemming te geven", zegt Tie Roefs, fractieleider van Groen.

"De reserves ter financiering van de waterrecreatie in de provinciale domeinen zouden bijvoorbeeld aangevuld kunnen worden. Deze bedragen momenteel ‘slechts’ één miljoen euro", vervolgt Roefs.

"Wat betreft het klimaat is het vijf na twaalf. Ondanks voortgang op vlak van waterbeleid en de erkenning van de Brabantse Wouden als nationaal park, moet het provinciebestuur een inhaalbeweging maken. Het doel om tegen 2030 een reductie van 55% in de emissies t.o.v. referantiejaar 2011 lijkt nog haast onmogelijk te behalen. Momenteel landen we op 7% en de CO2-emissies van de provincie Vlaams-Brabant lagen dit jaar opnieuw hoger. Ook wat betreft de windturbines zijn we onder de provincies de slechte leerling van de klas", besluit de fractieleider van Groen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 nov 2023
Guido van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 21 feb 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 15 feb 2024
Marc Sluys | 12 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 04 feb 2024

archief