Vooruit Vlaams Brabant stapt naar de kiezer met een jong en divers team ondersteund door ervaren politici

C21

Vooruit Vlaams Brabant stapt naar de kiezer met een jong en divers team ondersteund door ervaren politici

Scherm__afbeelding_2023-12-10_om_19
 

Het provinciaal lijstvormingscongres van Vooruit Vlaams-Brabant keurde met veel enthousiasme de verkiezingslijsten goed voor de bovenlokale verkiezingen. Kersvers nationaal voorzitter Melissa Depraetere wil nieuw talent verwelkomen in de parlementen en kiest voor een lijst met zowel jonge, nieuwe als ervaren kandidaten. “Die opdracht hebben we goed begrepen”, zegt Nele Daenen, Provinciaal Voorzitter van Vooruit.

Nieuwe gezichten Fatima Lamarti (Vilvoorde) en Carina Jankowski (Diest) nemen de tweede en derde plaats in op de federale kieslijst. 

Fatima Lamarti is een gekend talent uit Vilvoorde. Ze is momenteel schepen voor Sociaal Beleid en Gelijke Kansen in Vilvoorde. Ze wil haar werk verderzetten in het federale parlement en krijgt het vertrouwen van lijsttrekker Frank Vandenbroucke. De Vooruit-minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, trekt de federale lijst: “Het werk op Volksgezondheid is niet af. Er staan belangrijke hervormingen op de rails die onze gezondheidszorg beter en ook betaalbaarder moeten maken”, aldus Vandenbroucke.

Carina Jankowski startte haar politieke carrière 11 jaar geleden in Diest. Ze voert er stevig oppositie met de lokale afdeling. Net daarom willen we haar sterke stem naar het parlement brengen. “De politiek moet zich bezighouden met de dingen die er echt toe doen.  Mijn focus ligt op onze kinderen. Want elk kind heeft recht op een eerlijke, veilige en gezonde toekomst”, aldus Carina Jankowski.

Vooruit mikt ook op jonge talenten met Jill Schellens als eerste opvolger, Ulla Walravens uit Halle, Kamiel Goovaerts uit Keerbergen, Iris Van der Auwera uit Vilvoorde en Brent Bellefroid uit Leuven. Samen met nieuwkomer Bieke Verlinden, die de Vlaamse lijst trekt, zorgt Vooruit voor heel wat vernieuwing in Vlaams-Brabant. “De voorbije jaren heb ik in onze prachtige stad Leuven heel veel geleerd en gezien op vlak van zorg, kinderopvang, gezondheid, armoede maar ook thema’s als rouw en verlies. Ik ben dankbaar voor de kans om die ervaring naar het Vlaamse niveau te tillen en zo voor veel mensen het beleid op vlak van zorg en welzijn te verbeteren...", aldus Verlinden.
Steun van burgemeesters en boegbeelden
Een opvallende aankondiging is de steun die het jong en diverse talent op de lijst zullen krijgen van onze burgemeesters uit grote steden op zowel de Vlaamse als de federale lijst. “Onze lijst wordt gesteund door de burgemeesters van onze grote steden en de vaste waarden binnen onze partij.”, geeft Nele Daenen aan. Hans Bonte, burgemeester van Vilvoorde steunt de Vlaamse lijst van op de tweede plaats. Mohamed Ridouani, burgemeester van Leuven, ondersteunt diezelfde lijst als duwer. De federale lijst van minister van sociale zaken en gezondheidszorg, Frank Vandenbroucke, wordt geduwd door Mark Snoeck, burgemeester van Halle.

Ereplaatsen
Opvallend is nog dat de lijst van de opvolgers wordt geduwd door twee absolute boegbeelden van Vooruit. Louis Tobback, voormalig minister, volksvertegenwoordiger en burgemeester van Leuven, neemt de opvolgers van de Vlaamse lijst onder zijn vleugels. Gerespecteerd en uittredend kamerlid, Karin Jiroflée doet hetzelfde voor de opvolgers op de federale lijst. Vlaams parlementslid, Katia Segers, vervoegt diezelfde lijst van op de derde plaats.
Vooruit kiest dus duidelijk voor een nieuw team dat gesteund wordt door de ervaren politici in de provincie. Samen vormen ze een sterk team dat de strijd zal aangaan in juni 2024.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 dec 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 21 feb 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 15 feb 2024
Marc Sluys | 12 feb 2024

archief