Kans op gladheid

C21

Kans op gladheid

Wegen_en_verkeer_
 
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) waarschuwt weggebruikers voor mogelijk gladde wegen en fietspaden in heel Vlaanderen vanavond, vannacht en morgenvroeg. 
Behalve in de kuststrook dalen de temperaturen opnieuw onder het vriespunt. Bovendien voorspelt het KMI winterse neerslag. Vooral in het noordoosten van Vlaanderen. Deze neerslag in combinatie met de negatieve wegdektemperaturen maakt dat, ondanks het preventieve strooiwerk, toch de kans bestaat dat er plaatselijke gladheid voorkomt.
 
AWV raadt weggebruikers aan om voorzichtig te zijn wanneer ze wegen of fietspaden op gaan.  Matig uw snelheid en houd voldoende afstand van andere weggebruikers en strooiwagens. 
 
AWV roept ook opnieuw op om de website van het Vlaamse Verkeerscentrum te checken voor de laatste toestand van wegen en fietspaden. Lokale (winterse) buien kunnen gemeld worden via de KMI-app. Deze informatie helpt de AWV winterdienst om nog preciezer de risico’s op gladheid in te schatten.
 
AWV heeft 312 strooiwagens voor wegen en 202 fietspadstrooiers klaar staan om indien nodig uit te rijden. Deze winter werd er al 9500 ton smeltmiddel gebruikt om de wegen en fietspaden sneeuw- en ijsvrij te maken. 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 jan 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 30 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
| 24 apr 2024
Marc Sluys | 22 apr 2024
Marc Sluys | 19 apr 2024

archief