Route Europa bereidt leerlingen voor op Europese verkiezingen

C21

Route Europa bereidt leerlingen voor op Europese verkiezingen

Scherm__afbeelding_2024-02-29_om_19
Op 29 februari stelde gedeputeerde Gunther Coppens het spel 'Route Europa' voor in De Wijnpers in Leuven.
 
‘Route Europa’ is een educatief spel dat Europe Direct Vlaams-Brabant heeft laten ontwikkelen om jongeren voor te bereiden op de Europese verkiezingen van 9 juni. Voor het eerst mogen jongeren vanaf 16 jaar immers ook hun stem uitbrengen. Tijdens het educatief spel maken ze kennis met de belangrijkste Europese beleidsthema’s, de Europese instellingen en de Europese verkiezingen.
​​
​Op 9 juni mogen jongeren vanaf 16 jaar voor het eerst gaan stemmen voor de Europese verkiezingen en zo mee het toekomstige beleid van de Europese Unie bepalen.
Om hen voor te bereiden op deze verkiezingen ontwikkelden het Belgische Europa Direct netwerk, het Europahuis Ryckevelde, het Verbindingsbureau van het Europees Parlement in België en de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in België het educatief spel ‘Route Europa’ voor leerlingen van de derde graad van het secundair onderwijs.
“Met het spel leren de jongeren over de impact van de EU op hun leven, wat de EU doet op vlak van klimaat, migratie en buitenlands beleid. Ze krijgen ook voorbeelden van Europese projecten in hun regio. Tijdens de nabespreking komen de leerlingen te weten hoe de verkiezingen werken en hoe ze kunnen gaan stemmen”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor Europa.
In de speldoos zit een handleiding, spelbord en spelkaarten voor een groep van maximum 30 leerlingen.
Scholen kunnen de speldoos 2 weken gratis ontlenen via https://www.vlaamsbrabant.be/nl/onderwijs-en-vorming/educatief-aanbod/educatief-spel-route-europa
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 feb 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief