Doe de stoelgangtest en voorkom dikkedarmkanker

C21

Doe de stoelgangtest en voorkom dikkedarmkanker

Scherm__afbeelding_2024-03-15_om_12
 

Geen excuses: doe de stoelgangtest! Een duidelijke oproep tijdens de internationale maand van de strijd tegen dikkedarmkanker. Vroegtijdige opsporing van de ziekte verhoogt de kans op genezing. De stad vraagt iedereen van 50 tot en met 74 jaar om zeker mee te doen aan het  Bevolkingsonderzoek Dikkedarmkanker.
Met de campagne ‘Blablabla. Geen excuses. Doe de stoelgangtest!’ wil het Bevolkingsonderzoek Dikkedarmkanker alle mannen en vrouwen van 50 tot en met 74 jaar aanzetten om een stoelgangtest uit te voeren.
Gratis stoelgangtest
Hiervoor krijgen ze elke 2 jaar een kit in de brievenbus. Hiermee neem je thuis heel eenvoudig een staal van je stoelgang die je vervolgens naar het labo opstuurt. De kit en het onderzoek in het labo zijn volledig gratis. Op de website van Bevolkingsonderzoek Dikkedarmkanker kan je terecht voor alle informatie: dikkedarmkanker.bevolkingsonderzoek.be.
Tijdige opsporing verhoogt kans op genezing
Waarom de stoelgangtest zo belangrijk is in de strijd tegen dikkedarmkanker? Dankzij deze zeer eenvoudige test kan een labo zien of er bloedsporen in je stoelgang aanwezig zijn. Zo kan de ziekte in een vroeg stadium worden opgespoord en kunnen verwikkelingen of een zwaardere behandeling worden vermeden. Hierdoor neemt de kans op een volledige genezing van dikkedarmkanker toe. Doe dus zeker de zelftest!
Info: dikkedarmkanker.bevolkingsonderzoek.be  T 0800 60 160

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 mrt 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

| 24 apr 2024
Marc Sluys | 22 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 19 apr 2024
Marc Sluys | 14 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024

archief