Trolls en Legends het grootste evenement ter wereld dat tovenaars samenbrengt

C21

Trolls en Legends het grootste evenement ter wereld dat tovenaars samenbrengt

Dsc_6151_01__groot_
 

 Volgend weekend 29/30 en 31 maart is er in Bergen, Trolls en Legends, het grootste evenement ter wereld waar Tovenaars, Elfen en Trolls samenkomen. Zij en vele figuranten nemen u mee in hun wereld van fantasie en magie, figuranten uit alle hoeken van het land (ook het Pajottenland) zullen volgend weekend het beste van zich geven om er ook dit jaar de nieuwste ontwikkelingen en de voorouderlijke geheimen van hun kunst met de wereld te delen.

SPROOKJESACHTIGE MARKT

De ganse drie dagen is er een sprookjesachtige markt die vol staat met originele creaties, ongewone voorwerpen, outfits die magischer zijn dan elkaar, kunstenaars die werken met leer, hout en klei,...

Ambachtslieden laten u proeven van hun lekkernijen: parfums van weleer, toverdrankjes of andere lekkere drankjes.

ANIMATIE EN SLENTEREN: Een belofte van betovering voor ieder van jullie

Er zullen veel creatieve workshops worden aangeboden, theater, extravagante personages zullen er ronddwalen, verhalenvertellers zullen er declameren voor het plezier van uw oren en hart.

Hun kampen bieden je de mogelijkheid om je onder te dompelen in hun wereld.

Tijdens het festival is er een aangepast programma voor kinderen gepland met specifieke activiteiten vanaf 3 jaar.

Het spellenbeursgedeelte:

het verwelkomt vooral auteurs en professionele uitgevers die u de zekere waarden van bordspellen in al hun vormen zullen bieden. Clubs en ervaren animatoren staan voor je klaar.

Gespecialiseerde winkels, essentiële spelers in de distributie van games, zullen je adviseren op basis van je profiel, of je nu een casual of ervaren speler bent, op zoek bent naar een snel familiespel of een gespecialiseerd spel dat enkele uren kan duren.

Een speciale ruimte verwelkomt game-illustratoren voor signeersessies. Kom ze ontmoeten, ontdek hun werelden en alles wat helpt om sfeer te geven aan je games.

De beeldjes, objecten die essentieel zijn geworden, worden u gepresenteerd door professionele beeldhouwers en schilders. U kunt weer uw mooiste werken inzenden en deelnemen aan de schilder- en beeldhouwwedstrijd.

MEER DAN 30 CARTOONISTEN EN SCENARISTEN

Kom en ontmoet onze gasten op de stand van de boekhandel en ontmoet vele andere kunstenaars op de stand van hun uitgeverij, fanzines, webzines en verenigingen die werkzaam zijn in de werelden van de Imaginaire.

Een festival zonder de aangepaste muziek kan niet daarom monsterlijk concerten op het programma e

MONSTERLIJKE CONCERTEN:

Ook op dit festival zijn fantasy en muziek nauw met elkaar verbonden, vooral in de folk-,Keltische, metal-of Ierse genres, maar ook in andere minder verwachte genres zoals humor, Dark Wave of Electro-Celtic.

Elke dag van het festival eindigt op een hoogtepunt met livemuziek

VRIJDAG29/03

18.15 uur

Dalriada is een internationaal erkende folkmetalband.

Sinds de oprichting in 1998 is het de leider van het genre in Hongarije. In de loop van hun meer dan 20-jarige carrière hebben ze elementen en instrumenten van Hongaarse volksmuziek gecombineerd met traditionele en melodische metal, en mannelijke en vrouwelijke stemmen op een unieke manier vermengd.

19.15 uur

Aktarum een Belgische folkmetalband.

Aktarum is een Belgische folkmetalband geboren in 2005. Hij valt op met hun "Troll Metal", een combinatie van een fantastisch verhaal rond Trolls, Keytar-melodieën en krachtige en snelle metalriffs!

21.35 uur

Blackbriar is een alternatieve metalband uit Assen, opgericht in 2012

Met YouTube-streams die nu 61 miljoen views en meer dan 238,000 abonnees bereiken, en even enorme Spotify-statistieken met in totaal meer dan 46 miljoen streams, met meer dan 260,000 maandelijkse luisteraars die bijdragen aan 1.4 miljoen streams per maand. Het is duidelijk dat de wereld al verstrikt is geraakt in Blackbriar's duistere web van schoonheid en duisternis, gebiologeerd door hun sprookjesachtige welluidendheid. De sirenenzang van Blackbriar blijft aanzwellen terwijl de band 2024 ingaat, op zijn beste podiumniveau, het verleidt!


ZATERDAG 30/03

18.15 uur

Prima Noctade Belgische referentieband op het gebied van Pagan Folk Metal

Al 17 jaar bieden deze 6 getalenteerde muzikanten hun publiek een onweerstaanbare, unieke en onnavolgbare mix van energie door hun passie voor muziek. De ritmes en melodieën van Prima Nocta zorgen ervoor dat je zin krijgt om te bewegen en te dansen!


20.00 uur

Deloraine, opgericht in 2016is een zevenkoppige band uit Tsjechië.

Tijdens concerten is Deloraine's muziek zeer energiek, dansbaar en emotioneel. We horen de dringende stem en mysterieuze klanken van de vele fluiten van de wilde Siberische Masha, de rijke stem van de baritonzanger Spars, het geschut van Deria's snaarinstrumenten (bouzouki, gitaar, quinterna, saz, oud), de woeste viool van Tunrawen, die ook de drums kan bespelen, het gerommel van bassist Kuba en de samanische drums van Milos

Deloraine  trad ook op met hedendaagse folkiconen Faun (Duitsland), Percival (Polen) en met de Spiritual kvintet en Tomas Kocko (Tsjechië). Deloraine trad verschillende keren op op grote festivals zoals Celtic Night, Lughnasad in Nasasky of Blavicon. In het najaar van 2019 maakte de band hun eerste Europese tournee (Tsjechië, Slowakije, Duitsland, België, Polen en Hongarije). In 2022 speelde de band hun traditionele thuisconcert in het Spilberk Castle in Brno voor een uitverkochte zaal.

21.35 uur Sowulo 

wordt gevormd door multi-instrumentalist, componist en producer Faber Horbach. Gefascineerd door het cyclische karakter van het bestaan en een animistisch wereldbeeld, is Faber vastbesloten om zijn spirituele reis uit te drukken door middel van zijn muziek.

Met teksten in de Angelsaksische taal en muziek gemaakt met middeleeuwse en hedendaagse instrumenten, worden de maker en de kijker uitgenodigd om een innerlijke reis te maken en archetypische wijsheid op te roepen.


ZONDAG 31/03

18.15 uu Eihwar

Heb je gehoord van de "Raw Carpenter of Viking music"? De mysterieuze leden van de Eihwar-clan, die zeer recent op YouTube zijn verschenen, beginnen het web en festivals al in paniek te brengen. En niet voor niets, Eihwar is heiligschennis en wreedheid. Een hybride muziek, een mix van Scandinavische rituele liederen, sjamanistisch drumwerk en krachtige machines. De belofte van een echte Viking dansvloer om de avond op een explosieve manier te openen.

19.55 uur

PLANTEC

Als vertegenwoordiger van de hedendaagse Bretonse muziek en pionier op het gebied van videomapping in traditionele muziek, mixt PLANTEC akoestische muziek en geluidsontwerp rond originele composities, met traditie als DNA en een moderne visie als handelsmerk. Door de krachtige ritmes van de dans te combineren met luchtige en beklijvende composities, heeft de band een unieke stijl gecreëerd die akoestische, elektrische en elektronische texturen combineert.

Een dierlijke energie, wilde dansen, het trio zet een krachtige en communicatieve energie in voor een meeslepende show met geluiden uit de 4 hoeken van de wereld.

Sinds 2016 integreert PLANTEC live videoprojectie (mapping) die het podium letterlijk transformeert in een virtuele en tijdloze wereld.

Op hun nieuwste opus "Hironaat" heeft PLANTEC een album van 12 tracks gecomponeerd waarin ze muzikanten uit Japan, Burkina Faso, Finland en Bretagne uitnodigen

21.35 uur Eivør

EIVØR is een kunstenaar die perfect op de hoogte is van de wilde wisselvalligheden van de natuur. Geboren en getogen in Syðrugøta (453 inwoners), een kleine gemeenschap op een van de Faeröer, groeide de singer-songwriter op omringd door een hard, winderig landschap van de Noord-Atlantische Oceaan, een ruige achtergrond die de muziek die ze maakt diepgaand beïnvloedde.

Met tien studioalbums op haar naam en talrijke samenwerkingen met artiesten als Àsgeir, John Grant, Einar Selvik (Wardruna) en Dan Heath (Lana Del Rey), kan Eivør worden beschouwd als een van de meest eclectische artiesten uit de Scandinavische landen en een van de meest betoverende podiumzangeressen van haar generatie.

Eivør, winnaar van de Nordic Council Music Award 2021 en tweevoudig winnaar van de IJslandse Muziekprijs, verschillende Deense Volksmuziekprijzen en de Faeröerse Muziekprijs, maakt deel uit van een nieuwe golf van Scandinavische artiesten die snel gepassioneerde internationale fanbases opbouwen door middel van muziek die hun voorouderlijke culturele en muzikale folklore eert. Tot op heden is Eivør's muziek bijna een miljard keer beluisterd en heeft ze getoerd voor uitverkochte zalen in Scandinavië, Europa en de Verenigde Staten.

Eivør verschijnt ook op de soundtrack en alle seizoenen van de vlaggenschipserie van Netflix, "The Last Kingdom" (geschreven in samenwerking met Ivor Novello/BAFTA Award-genomineerde John Lunn).

Het nieuwe officiële album van "The Last Kingdom", "Destiny Is All", geschreven en geproduceerd door John Lunn, Eivør en Danny Saul, werd eerder dit jaar uitgebracht. Ze verscheen ook op de soundtrack van de populaire videogame "God of War Ragnarök" en trad op tijdens de 10e verjaardagsshow van The Game Awards in de Hollywood Bowl in Los Angeles in juni. Eivør werkt momenteel aan een nieuw album, dat in 2024 uitkomt.

De Gouden Trollen Ceremonie

Zoals elke editie reikt de vzw Trolls & Légendes haar "Le Troll d'Or" awards uit. Deze prijzen worden uitgereikt aan een kunstenaar of werk voor hun bijdrage aan het genre van de Imaginaire. Ze zetten een persoon in de schijnwerpers voor zijn of haar hele carrière of een werk van kwaliteit of bijzonder uitmuntend in zijn of haar genre.

De prijsuitreiking vindt plaats op zaterdag 30 maart van 18.00 tot 19.00 uur in de beurshal.

Voor meer inlichtingen over TROLLS & LEGENDS kan u terecht op:

www.trollsetlegendes.be 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 mrt 2024
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 22 apr 2024
Marc Sluys | 19 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024

archief