Parken en kastelen in de kijker

C21

Parken en kastelen in de kijker

Img_8864
 
Img_8861
 

Toerisme Vlaams-Brabant lanceerde de 4de editie van de ‘ParkenParade’. Hiermee zet ze het groene en fleurrijke karakter van de kastelen, parken en ​ tuinen van de Groene Gordel opnieuw in de schijnwerpers. Deze voorjaarscampagne vindt dit jaar plaats van april tot en met juni en is de start van het nieuwe toeristische seizoen.
​“In het voorjaar zetten we graag de kleurrijkste regio van het land in de schijnwerpers”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor toerisme. “Het lenteconcept ‘ParkenParade’ komt terug tijdens de start van de paasvakantie en duurt tot het eerste weekend van juli. Met dit concept werken we samen met de lokale ondernemers, vrijwilligers en inwoners om dit sterke toeristische verhaal verder uit te dragen.”
Kastelen, parken en tuinen van de Groene Gordel zijn een must see in Vlaanderen
Toerisme Vlaams-Brabant trekt dit jaar opnieuw de kaart van de kastelen, parken en tuinen in de Groene Gordel. In deze groene regio rond Brussel nemen zowel toeristische toppers, zoals het kasteel van Groot-Bijgaarden, Museumtuin van Gaasbeek, Plantentuin van Meise, de rozentuin Coloma en kasteeldomein Groenenberg in Sint-Pieters-Leeuw deel, alsook talrijke ‘verborgen parels’.
“We merken dat het grote aanbod van de ParkenParade een stimulans betekende voor de parken- en tuinliefhebbers die ook een nachtje langer bleven in één van de vele B&B’s die de regio rijk is. Het tuintoerisme zit in de lift en we willen in 2024 de regio op de kaart zetten als de must see betreffende parken en tuinen”, zegt gedeputeerde Gunther Coppens. “
De ‘ParkenParade’ is een feel good lenteconcept dat inspeelt op de mentale veerkracht. Door naar buiten te gaan, te genieten van de eerste zonnestralen en tot rust te komen versterk je je innerlijke weerbaarheid.

“We willen met respect voor de omgeving een duurzame beleving aanbieden binnen het sacrale karakter van onze mooie parken”, zegt gedeputeerde Gunther Coppens
​Toeristen, ondernemers en inwoners verbinden via kleinschalige activiteiten

Toerisme Vlaams-Brabant heeft voor deze campagne opnieuw een brede samenwerking ontwikkeld met gemeenten, inwoners, plekhouders, ondernemers en mediapartners.

“We geloven dan ook dat lokale en toeristische belangen perfect kunnen samenlopen”, besluit gedeputeerde Gunther Coppens. “Toerisme op een creatieve en duurzame manier ontwikkelen is de toekomst”.

“Ook onze gemeente doet mee”, zegt Marleen De Kegel, schepen voor toerisme van Sint-Pieters-Leeuw. “We zien in deze campagne kansen om het groene en kleurrijke karakter van onze gemeente te benadrukken en organiseren hiervoor talrijke inspirerende activiteiten”.
Meer infowww.toerismevlaamsbrabant.be/parkenparade

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 mrt 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 22 apr 2024
Marc Sluys | 19 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024

archief