Koop lokaal en koop op de markt April is Maand van de Markt

C21

Koop lokaal en koop op de markt April is Maand van de Markt

Scherm__afbeelding_2024-03-30_om_13
 
​Van 1 tot en met 30 april organiseren de 5 Vlaamse provincies de Maand van de Markt. Deze campagne zet in op het aantrekkelijker maken van de markt in een levendige handelskern. In Vlaams-Brabant doen 28 gemeenten mee, goed voor meer dan 35 concrete markten.
“We zijn blij dat 28 gemeenten deelnemen aan de vierde editie van de Maand van de Markt, ons initiatief om in april de lokale markten in de schijnwerpers te zetten. De lokale markten spelen een belangrijke rol in de uitbouw van een lokaal economisch beleid en het levendig houden van de handelskernen. Ze fungeren ook als ontmoetingsplaats waar men op gezellige wijze de lokale horeca kan leren kennen. We geven de deelnemende gemeenten een standaardpakket met materiaal, zoals affiches en invulformulieren”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor economie.
 
De Vlaams-Brabantse deelnemende gemeenten zijn: Aarschot, Asse, Beersel, Begijnendijk, Diest, Dilbeek, Geetbets, Gooik, Haacht, Halle, Herne, Kampenhout, Keerbergen, Kortenberg, Landen, Lennik, Leuven, Liedekerke, Meise, Merchtem, Opwijk, Oud-Heverlee, Pepingen, Rotselaar, Scherpenheuvel-Zichem, Sint-Pieters-Leeuw, Tienen en Tremelo.
 
​Wie zijn aankopen op de markt doet, maakt kans op mooie prijzen
​Tijdens de Maand van de Markt kunnen klanten bij de marktkramers deelnemen aan een spaaractie. Marktbezoekers kunnen invulkaarten verzamelen door hun aankopen te doen op de markt. De invulkaarten worden verzameld in een box op de markt. Een onschuldige hand trekt meerdere winnaars. Wie meer aankoopt, ontvangt meer invulkaarten en maakt meer kans om een mooie prijs te winnen. Consumenten kunnen ook een code invullen op de website www.maandvandemarkt.be om deel te nemen. ​
​Nieuw dit jaar is dat de provincie Vlaams-Brabant ook prijzen schenkt. ​
​“Zo kunnen deelnemers verblijfcheques in toeristische logies, etentjes of manden met streekproducten winnen. Op de manier willen we tonen wat voor lekkers onze mooie provincie te bieden heeft”, zegt gedeputeerde Ann Schevenels.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 mrt 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief