99 producenten krijgen Streekproducten-label

C21

99 producenten krijgen Streekproducten-label

Scherm__afbeelding_2024-04-16_om_09
99 producenten kregen het label 'Erkend Vlaams-Brabants Streekproduct'.
 

Streekproducten Vlaams-Brabant vzw heeft het certificaat voor het ‘Erkend Vlaams-Brabants Streekproduct’ vernieuwd. Met dit label kunnen streekproducenten zich onderscheiden van de vele andere lokale producten. Momenteel zijn er 280 producten van 99 streekproducenten erkend.

​Het label van ‘Erkend Vlaams-Brabants Streekproduct’ is een promotielabel dat een producent kan verkrijgen op eigen aanvraag. Met het label kan hij zich onderscheiden binnen het aanbod aan streekproducten. Het zorgt voor een duidelijke opsplitsing tussen hoeveproducten, lokale producten en de erkende Vlaams-Brabantse streekproducten. 
​“Om het label ‘Erkend Vlaams-Brabants Streekproduct’ te krijgen, moet het product aan een aantal criteria voldoen. Het product moet een duidelijke band met de regio hebben, bij de producent ter plekke worden gemaakt en minstens 5 jaar of naar oud recept geproduceerd worden”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor streekproducten.
“De producenten vragen het label zelf aan. Het gaat om een promotielabel, en dus geen kwaliteitslabel. Wij zijn heel trots om mee te delen dat wij ondertussen al 99 producenten hebben die het label voor 280 producten hebben ontvangen”, zegt Paul Vleminckx, voorzitter vzw Streekproducten Vlaams-Brabant.
De doelstelling van dit regionale label is het profileren en vermarkten van de streekproducten naar de consumenten toe. Streekproducten Vlaams-Brabant wil, door middel van het Regionale Erkenningslabel voor Vlaams-Brabantse streekproducten, de producten afkomstig uit de eigen streek herkenbaar maken voor de consument. Zo wordt de consument gesensibiliseerd tijdens de aankoop van een streekproduct en wordt hij aangespoord om meer producten uit de eigen streek te kopen. 
Daarnaast wil het label de band tussen product en regio stimuleren en streven naar een omzetverhoging van de streekproducten door middel van een duidelijke herkenbaarheid en een duidelijk verhaal. Het label is ook een erkenning naar de productiewijze van de producent. Het label ondersteunt de producent in zijn bedrijfsvoering en creëert een geloofwaardige meerwaarde. Zo ondersteunt de Streekproducten Vlaams-Brabant de lokale economie én de product-diversiteit eigen aan de streek. 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 apr 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 14 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 apr 2024
| 24 apr 2024
Marc Sluys | 22 apr 2024

archief