Multimodaal.Vlaanderen en POM Vlaams Brabant verlengen samenwerking

C21

Multimodaal.Vlaanderen en POM Vlaams Brabant verlengen samenwerking

Scherm__afbeelding_2024-04-16_om_10
 

 Sinds de lente van 2023 slaan Multimodaal.Vlaanderen en POM Vlaams-Brabant de handen in elkaar om de modal shift in Vlaams-Brabant samen te promoten. Omdat beide partijen ervan overtuigd zijn dat er nog veel potentieel is in de regio om goederenstromen via water of spoor te vervoeren, is deze samenwerking verlengd voor een periode van 1 jaar.
Het afgelopen half jaar hadden POM Vlaams-Brabant en Multimodaal.Vlaanderen afspraken bij 17 bedrijven uit de regio om hen te sensibiliseren over het bundelen van goederenstromen en multimodaal goederenvervoer. Hieruit werden vijf concrete cases uitgewerkt.
Eén daarvan is het succesverhaal van André Celis, die tijdens een eerste testvaart 192 balen restafval per binnenvaartschip van Kampenhout naar de verwerkingscentrale in Kallo vervoerde. In hogere versnelling naar de modal shift. De komende maanden willen beide partners een versnelling hoger schakelen om de uitdagingen op het vlak van mobiliteit in de regio de baas te kunnen. “De strengere duurzaamheidsverplichtingen, de steeds langer wordende files en de werkzaamheden aan de Brusselse ring zullen het er niet makkelijker op maken.
We zijn ervan overtuigd dat meer en meer bedrijven de sprong naar binnenvaart of spoorvervoer zullen willen maken en dankzij de samenwerking met POM Vlaams-Brabant kunnen de bedrijven van deze provincie kosteloos hun businesscase laten doorrekenen. Wij zijn er om hen hierin te begeleiden en de onzekerheden hierover zo veel mogelijk weg te nemen.”, aldus Filip Van Hulle, Manager Multimodaal.Vlaanderen.
Gunther Coppens, voorzitter van POM Vlaams-Brabant spoort bedrijven aan om deze unieke opportuniteit zeker niet te missen: “Onze provincie is een economische topregio. Er ligt nog heel veel potentieel en we zijn ons uiteraard bewust van mogelijke knelpunten zoals mobiliteit en ruimtebeslag.
Ook dit jaar informeren we samen met Multimodaal Vlaanderen bedrijven over de financiële en ecologische voordelen van een multimodale aanpak. Inzetten op multimodaal vervoer draagt substantieel bij aan een verdere duurzame groei en ontwikkeling van de bedrijvigheid in Vlaams-Brabant.” Wenst uw bedrijf in Vlaams-Brabant zijn goederenstromen in kaart te laten brengen?
Maak dan nu gebruik van ons gratis aanbod om na te gaan wat modal shift voor uw bedrijf concreet kan betekenen. Contacteer ons via claudine.carton@pomvlaamsbrabant.be of multimodaal.vlaanderen@vil.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 apr 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 14 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 apr 2024
| 24 apr 2024
Marc Sluys | 22 apr 2024

archief