De Partij van de Bomen

C21

De Partij van de Bomen

Bomenpartij
Empathie met andere mensen en met het geheel van de levende systemen.
 
Lijsttrekker
Wij durven keuzes te maken , nemen onze verantwoordelijkheid en met moed en passie zetten we ons in voor iedere mens, dier en plant", zegt Luc
 

In Vlaams-Brabant neemt ook de Partij van de Bomen deel aan de parlementsverkiezingen. Stichter en lijsttrekker Luc Ferdinand wil met z'n partij  niet alleen inzetten op meer bomenwelzijn, maar onder meer ook op betaalbaar wonen, een eerlijke verloning en goede dierenzorg. Bij de vorige verkiezingen was hij nog lijsttrekker van de partij DierAnimal en behaalde toen 1,3% van de stemmen.

We benaderen de wereld vanuit een matig humanisme , een voorzichtig ecocentrisme met een portie romantiek en tederheid en veel sociaal engagement , zorgzaamheid en existentialisme.

"Wij durven keuzes te maken , nemen onze verantwoordelijkheid en met moed en passie zetten we ons in voor iedere mens, dier en plant", zegt Luc. "Voor het hele ecosysteem...voor de zee en de rivieren, voor de heuvels en de bergen, voor de lucht en de aarde, voor de ruimte en de stilte. En in het bijzonder voor de kinderen, de eenzamen, de zwakkeren en de verstotenen onder ons. Onbaatzuchtig dienen en zorgzaamheid zijn zeer belangrijke waarden. Voor een dieper respect voor de dingen, voor meer empathie met andere mensen , andere levende wezens.
 
Dit respect veronderstelt een grotere nederigheid tegen het geheel van de levende systemen . Deze empathie mag niet verward worden met sentimentaliteit maar is het inlevingsvermogen dat hem in staat stelt zich kennisverwervend en gevoelsmatig in te leven in de werkelijkheidservaring van andere dierlijke en niet-dierlijke wezens.
 
Ieder levend wezen moet zich zelf kunnen zijn, zich kunnen uitdrukken en ontwikkelen in de minst mogelijke pijn, in vrede en in harmonie met elkaar. Wij menen dat het wederzijds respect terug gevonden kan worden in de dialoog."
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 apr 2024
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 04 jun 2024
Marc Colpaert | 03 jun 2024
Hugo Devillé | 31 mei 2024
Devogeleer Emile | 23 mei 2024

archief