Zwerfvuilcampagne Samen vegen we zwerfvuil van de kaart

C21

Zwerfvuilcampagne Samen vegen we zwerfvuil van de kaart

Img_9041
 
Img_9040
 
855 vrijwilligers ruimen meer dan 500 km straten op
In LDC Meander te Sint-Pieters-Leeuw vond afgelopen zaterdag het slotmoment plaats van de zwerfvuilcampagne “Samen vegen we zwerfvuil van de kaart”. Beersel, Dilbeek, Halle, Sint-Pieters-Leeuw en Ternat sloegen dit jaar de handen in elkaar in hun strijd tegen zwerfvuil. 
 
Tijdens een ontbijt voor een groep zwerfvuilvrijwilligers werden de resultaten van deze campagne toegelicht. 855 vrijwilligers en 1426 kinderen ruimden meer dan 500 km straten op. Schepen Savenberg (Beersel): ‘Een groot succes! Meer dan 30%% van alle straten van elke gemeente werden door de vrijwilligers opgeruimd. We willen dan ook iedereen uitdrukkelijk bedanken voor hun engagement.’
Voorbijgangers steken hun duim op of claxonneren wel eens naar de vrijwilligers, wat altijd fijn is. Maar ik doe een warme oproep om dat papiertje, die peuk of dat blikje even bij te houden tot aan de vuilnisbak, zodat de vrijwilligers niets meer op te ruimen hebben,’ aldus schepen Quaghebeur (Dilbeek).
Schepen De Feyter (Ternat): ‘We hebben een tal van vaste vrijwilligers die dit regelmatig doen, niet enkel tijdens deze actiemaand. De zichtbaarheid van een campagne als deze, samen met de 4 andere gemeenten, is een grote meerwaarde.’
‘Wij willen alle deelnemers van harte bedanken, want enkel door hun inspanningen kunnen we deze resultaten bereiken, zij zijn echte helden,’ aldus schepen Harfaoui (Sint-Pieters-Leeuw). 
‘Als klap op de vuurpijl won per gemeente 1 deelnemer een ballonvaart voor 2 personen. De ideale manier om de propere straten vanuit de lucht te aanschouwen’ aldus milieuambtenaar Garain (Halle)
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 apr 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 04 jun 2024
Marc Colpaert | 03 jun 2024
Hugo Devillé | 31 mei 2024
Devogeleer Emile | 23 mei 2024

archief