Nieuwe bordjes langs fietsnetwerk wijzen weg naar horecazaken

C21

Nieuwe bordjes langs fietsnetwerk wijzen weg naar horecazaken

Scherm__afbeelding_2024-05-20_om_13
 

​Toerisme Vlaams-Brabant plaatste bordjes om fietsers op het fietsnetwerk attent te maken op lokale drank- of eetgelegenheden. Een drankje onderweg is immers één van de ingrediënten om van een geslaagde fietstocht te kunnen spreken. Maar eet- en drankgelegenheden liggen niet altijd langs de fietsroutes. De bordjes van Toerisme Vlaams-Brabant wijzen de toeristen de weg naar de horecazaken in de buurt.

​Genieten van het landschap, even uitblazen op een bank, een bezoek onderweg en een drankje nuttigen in een lokaal café. Naast goed weer, zijn dat dé ingrediënten van een geslaagde fietstocht. Eet- en drankgelegenheden zijn echter niet altijd te vinden langs de fietsroutes. En deze routes hiervoor aanpassen, is niet overal mogelijk, zonder af te doen aan de kwaliteit van het fietsnetwerk.
Daarom bedacht Toerisme Vlaams-Brabant een manier om de fietsers gemakkelijk en eenvoudig vanop het fietsnetwerk naar de lokale horecazaken toe te leiden.
​Toerisme Vlaams-Brabant voorziet voor hen twee bordjes: één voor elke rijrichting op het fietsnetwerk. Ze staan op het fietsnetwerk, op de locatie met de kortste aanlooproute tot de zaak, of het dichtstbijzijnde knooppunt, indien de zaak op het fietsnetwerk ligt. De bordjes maken de fietser erop attent dat er zich vlakbij een eet- of drankgelegenheid bevindt. Het bordje vermeldt de naam van de zaak, een pijl die de rijrichting aangeeft, het aantal kilometer en het adres van de zaak.
 
Na een eerste oproep in 2023, bleef de vraag bij eet- en drankgelegenheden leven om zich kenbaar te maken aan fietsers die gebruik maken van de fietsknooppunten. Begin 2024 herhaalde Toerisme Vlaams-Brabant dan ook de oproep voor deze promobordjes.
 
“Met deze ‘Fietsers welkom’-actie combineren we twee doelstellingen. Enerzijds informeren we de fietsers en anderzijds bieden we promotionele ondersteuning voor de lokale ondernemingen. De bordjes maken voortaan volwaardig deel uit van de infrastructuur van het fietsnetwerk”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor toerisme.
De ondernemers betalen voor deze borden 200 euro en krijgen hiervoor gedurende 4 jaar een bordje met een doorverwijzing naar hun zaak op het fietsnetwerk. Vorig jaar tekenden 64 ondernemers in, dit jaar gingen er 56 ondernemingen in op het aanbod.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 mei 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 04 jun 2024
Marc Colpaert | 03 jun 2024
Hugo Devillé | 31 mei 2024
Devogeleer Emile | 23 mei 2024

archief