Paard op de baan? Kalm aan roept paardenliefhebbers en weggebruikers op om rekening te houden met elkaar

C21

Paard op de baan? Kalm aan roept paardenliefhebbers en weggebruikers op om rekening te houden met elkaar

Scherm__afbeelding_2024-06-07_om_10
Op 5 juni stelden gedeputeerde Gunther Coppens en Emely Feys, directeur van PaardenPunt Vlaanderen, de campagne 'Paard op de baan? Kalm aan!' voor.
 
Het paardentoerisme zit in de lift waardoor steeds meer ruiters en menners opduiken in het straatbeeld. Daarom lanceren Toerisme Vlaams-Brabant en PaardenPunt Vlaanderen de sensibiliseringscampagne “Paard op de baan? Kalm aan!”. Met deze campagne willen ze zowel de paardenliefhebbers als de algemene weggebruiker sensibiliseren rond paarden in het verkeer.
​In Vlaanderen zijn er al veel uitgestippelde men- en ruiterroutes waardoor de confrontatie met het verkeer grotendeels vermeden kan worden. Maar deze routes moeten vaak gedeeld worden met wandel- en fietstoeristen, wat kan leiden tot drukke situaties.
​Het doel van deze campagne is dan ook om beide partijen te sensibiliseren. Hoe kan je zelf rekening houden met de andere? Fietsers worden aangespoord om snelheid te minderen, zich hoorbaar te maken en rustig te passeren. De ruiters worden gevraagd om plaats te geven aan fietsers zodat ze kunnen passeren door bijvoorbeeld voor elkaar te gaan rijden.
Voor de campagne werden twee filmpjes gemaakt waarin voormalig wielrenner Eddy Planckaert het goede voorbeeld geeft. Leuk detail daarbij is dat de campagne gefilmd werd met uitsluitend Brabantse trekpaarden.
 
“Met deze campagne willen we ervoor zorgen dat beide partijen weten hoe ze op een correcte en respectvolle manier elkaar kunnen kruisen in het landschap”, zegt Emely Feys van PaardenPunt Vlaanderen.
 
“Vlaams-Brabant is dé wandelprovincie en is ook de plek bij uitstek om aan sportief fietsen te doen”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor toerisme. “Maar we willen ook meer dan ooit de kaart van het paardentoerisme trekken. Om er voor te zorgen dat elke toerist op zijn manier kan genieten, willen we de boodschap “Paard op de baan? Kalm aan!” dus mee verspreiden.”
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 jun 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 04 jun 2024
Marc Colpaert | 03 jun 2024
Hugo Devillé | 31 mei 2024
Devogeleer Emile | 23 mei 2024

archief