Kinderopvang 3Wplus zorgt voor 119 extra plaatsen voor baby en peuters in kinderdagverblijven

C21

Kinderopvang 3Wplus zorgt voor 119 extra plaatsen voor baby en peuters in kinderdagverblijven

Scherm__afbeelding_2024-06-07_om_10
 

Kinderopvang 3Wplus heeft vanuit de Vlaamse overheid en Agentschap Opgroeien middelen gekregen om 119 extra opvangplaatsen voor baby’s en peuters te realiseren. De bedoeling is om met 100 van die plaatsen nieuwe kinderdagverblijven in Asse, Dilbeek, Drogenbos en Vilvoorde te realiseren.
De drie bestaande crèches van 3Wplus in Grimbergen en Machelen worden uitgebreid. Voor toekomstige en jonge ouders in Halle-Vilvoorde is het geen evidentie om een plekje te vinden bij een onthaalouder of in een kinderdagverblijf.
Het Vlaamse gemiddelde van 44,3 plaatsen per 100 kinderen van 0 tot 3 jaar wordt in geen enkele van de 4 zorgregio’s gehaald. Van de 59 zorgregio’s in Vlaanderen bengelt zorgregio Vilvoorde helemaal achteraan met een gemiddelde van 32,55 opvangplaatsen per 100 kinderen. De zorgregio’s Asse en Halle zitten daar met een gemiddelde van 34,49 en 35,11 plaatsen niet veel boven. Zorgregio Tervuren doet het met een gemiddelde van 40,79 wel beter.
Om het tekort weg te werken, trok de Vlaamse overheid en Kind & Gezin geld uit voor 321 extra inkomensgerelateerde opvangplaatsen in de 4 zorgregio’s. Kinderopvang 3Wplus stelde zich kandidaat om in 7 gemeenten extra plaatsen te mogen realiseren en trok bij 6 daarvan aan het langste eind. Concreet gaat het om 119 plaatsen, waarmee Kinderopvang 3Wplus vier nieuwe kinderdagverblijven bij (goed voor 100 plaatsen) wil realiseren. Drie bestaande crèches van 3Wplus in Strombeek-Bever (Grimbergen) en Diegem (Machelen) worden uitgebreid met 19 plaatsen.
Het eerste nieuwe kinderdagverblijf zal normaal gezien al in september van dit jaar de deuren uit. Het gaat om een pand langs de Nieuwstraat in Asse met plaats voor 17 baby’s en peuters. ‘Het gaat om een gebouw dat de gemeente al in orde had gezet om twee onthaalouders in te laten werken. Alleen werden er daarvoor geen kandidaten gevonden, en zo kwam het gemeentebestuur bij ons terecht’, zegt Nele Macharis, teamleider Kinderopvang. ‘
De inrichting was zo goed als in orde, wat maakt dat we snel kunnen starten. Er zullen één coördinator en vijf begeleiders aan de slag gaan in het kinderdagverblijf.’
De opening van de drie andere kinderdagverblijven is voorzien in 2025. In Vilvoorde komen er in één klap 41 plaatsen bij. ‘We willen er een kinderdagverblijf op een perceel van 400 vierkante meter in moderne containerunits binnen het project van de groene stadsbuurt 4 Fonteinen.
Van projectontwikkelaar Matexi mogen we een braakliggende grond gebruiken aan een zeer lage prijs’, verduidelijkt Macharis. ‘Verder zullen we, onder voorbehoud van de goedkeuring van de concessieovereenkomst, de voormalige muziekschool van Groot-Bijgaarden omvormen tot een kinderdagverblijf voor 24 baby’s en peuters.
Zowel het gemeentebestuur als ons maatwerkbedrijf zullen er renovatiewerken uitvoeren. Eind maart 2025 willen we er de deuren openen.
Over de 18 plaatsen in Drogenbos zijn de gesprekken nog lopende.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 jun 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 04 jun 2024
Marc Colpaert | 03 jun 2024
Hugo Devillé | 31 mei 2024
Devogeleer Emile | 23 mei 2024

archief