2 augustus: Internationale Dag van het Bier - 90 % van de bieren bij Colruyt Laagste Prijzen is Belgisch

C21

2 augustus: Internationale Dag van het Bier - 90 % van de bieren bij Colruyt Laagste Prijzen is Belgisch

Geuze_glas_300dpi
 
Net zoals mosselen, frieten of chocolade, behoort bier tot onze nationale trots. Als enige Belgische retailer is Colruyt fier op zijn ruime assortiment bieren. Daarom hebben we ons ter gelegenheid van de Internationale Dag van het Bier verdiept in de laatste biertendensen*. Het segment van bier met alcohol blijft stabiel, met een verkoop van meer dan 140 miljoen liter bij Colruyt Laagste Prijzen in 2023. Tegelijkertijd wint alcoholvrij bier terrein. “We zien enkele veranderingen in het consumptiegedrag”, zegt Colruyt Group. “Klanten kiezen vaker voor alcoholvrije bieren dan voor genietbieren. Mogelijk omdat ze bewuster en gezonder willen consumeren.” Met een assortiment van 289 bieren, waarvan 90 % Belgisch, kunnen we deze Internationale Dag van het Bier feestelijk vieren in zwart-geel-rood!
90 % Belgische bieren
Het bierassortiment van Colruyt Laagste Prijzen bestaat uit 289 soorten, verdeeld in drie categorieën: pils (43 producten), genietbieren (190 producten) en dorstlessende bieren (56 producten)**. Het aantal bieren verschilt per winkel, omdat we rekening houden met regionale aspecten zoals lokale brouwerijen. Van al dat bier is 90 % Belgisch, ideaal om deze Internationale Dag van het Bier in zwart-geel-rood te vieren!
32 alcoholvrije bieren
Alcoholvrij bier wint de afgelopen drie jaar continu aan populariteit. Colruyt Laagste Prijzen zag in 2023 een stijging van meer dan 20 % in de verkoop (vergeleken met het jaar daarvoor). Het huidige assortiment van alcoholvrije bieren bij Colruyt Laagste Prijzen bestaat uit 32 producten, verdeeld in drie categorieën: pils (14), dorstlessende bieren (6) en genietbieren (12)**.
Consumptiegewoonten
Seizoensgebondenheid: de verkoopcijfers laten een seizoensgebonden patroon zien. Voor bier met alcohol is het einde van het jaar een piekmoment, terwijl voor alcoholvrij bier Tournée Minérale belangrijk is. De zomer zorgt bij beide categorieën ook voor een verkoopstijging.
Regionaliteit: bier is belangrijk voor alle Belgen. De verkoopcijfers tonen geen grote regionale verschillen, hoewel er een lichte voorkeur is voor genietbieren en pils met alcohol in bepaalde regio's. Het grootste verschil is te zien bij alcoholvrij bier, dat populairder is in Vlaanderen dan in Wallonië.
Klanten:
Voor bier met alcohol behoort de meerderheid van de consumenten tot de categorie ‘gezinnen met kinderen van 18 jaar en ouder’.
Dorstlessende bieren, met en zonder alcohol, zijn vooral populair bij millennials.
Genietbieren zonder alcohol worden vaker gekocht door oudere klanten. Zij laten de versie met alcohol vaker links liggen.
*Als marktleider zijn de waargenomen trends bij Colruyt Group representatief voor de markt in 2023.
**Het aantal producten in de winkel verschilt van winkel tot winkel.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 jul 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 21 aug 2024
Marc Sluys | 21 aug 2024
Marc Sluys | 08 aug 2024

archief