Tour de Creme promoot hoeve- en streekijs

C21

Tour de Creme promoot hoeve- en streekijs

Scherm__afbeelding_2024-08-06_om_10
 
Tour de Crème is een provinciaal netwerk dat zo’n 20 adressen bundelt van waar men hoeve- of streekijs met melk recht van de koe of het schaap kan verkrijgen. Bovendien is elk adres gelinkt aan een pittoreske fiets- of wandeltocht in de buurt.
​De melk die een koe jaarlijks produceert is goed voor 160.000 bollen ijs. We eten met z’n allen jaarlijks gemiddeld 140 bollen ijs.
“Eén koe zorgt er dus voor dat, bij wijze van spreken, zo’n 1.150 personen van ijs kunnen smullen”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde van landbouw. “Met het netwerk Tour de Crème dragen we bij aan het promoten van hoeve- en streekijs. Op acht jaar tijd is het aantal bedrijven in dit netwerk ​ opgelopen tot 20. De bedrijven bieden de traditionele smaken aan zoals vanille-ijs, maar soms zit er ook een seizoenspecialiteit in het aanbod. En ook ijs met melk van schapen is aanwezig in het aanbod.”
Tijdens de zomer loopt er een campagne waarbij de deelnemer een Tour de Crème-waardebon kan winnen. Deelnemen kan via https://rebrand.ly/wineenhoevebon.
​Men kan het bezoek aan een Tour de Crème-hoeve combineren met een wandel- of fietsroute in de buurt van deze bedrijven.
 
De 20 locaties van Tour de Crème vindt men via www.bezoekdeboer.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 aug 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 13 sep 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 21 aug 2024

archief