Een beleid dicht bij de burger, wij passen voor een Zennegem!

C21

Een beleid dicht bij de burger, wij passen voor een Zennegem!

Kandidaten_aan_de_grens_van_de_3_gemeenten
 
Kandidaten Hilde Ecker (Lijst burgemeester) uit Beersel, Geertje Van Cuyck (CD&V) uit Halle en Siebe Ruykens (SAM&N) uit Sint-Pieters-Leeuw zijn al jaren actief in hun gemeente/stad en delen goede contacten over de gemeentegrenzen heen. Maar deze verkiezing hebben ze een speciale band. Ze zijn allen kandidaat vanuit de 4e plaats voor hun gemeenten Beersel, Halle en Sint-Pieters-Leeuw.
In de lopende onderhandelingen voor de vorming van een nieuwe Vlaamse regering legde N-VA bij monde van Beerselaar Ben Weyts opnieuw de eis op tafel om gemeenten met minder dan 40.000 inwoners verplicht te laten fusioneren tegen 2030. 
Sint-Pieters-Leeuw (36.525 inwoners) en Beersel (26.505 inwoners) zouden zo verplicht worden om bijvoorbeeld een fusie aan te gaan met elkaar en of met Halle. Enkel de stad Halle zou met 42.595 inwoners voldoende groot zijn. Het is een publiek geheim dat minister Weyts droomt van Zennegem, een gigafusie tussen de gemeente Beersel, Halle en Sint-Pieters-Leeuw.
Vanuit onze drie gemeenten wordt er de laatste jaren goed samengewerkt op enkele belangrijke domeinen. Zo werken de 3 gemeenten op het vlak van ruimtelijke ordening samen aan een vernieuwd ruimtelijk beleid via de opmaak van het ruimtelijk uitvoeringsplan ‘Kernafbakeningen Zennevallei’. Maar ook op vlak van welzijn wordt er intensief samengewerkt. Sinds de zomer van 2019 werd een samenwerkingsovereenkomst afgesloten waardoor er een  gezamenlijk patrimonium voor noodopvang wordt uitgebouwd. Ook op het vlak van vrije tijd werden er mooie stappen in de goede richting gezet door de oprichting van ‘Zennevallei Hergist’. Beersel, Halle en Sint-Pieters-Leeuw vormen ook sinds 2016 een eengemaakte politiezone waardoor het veiligheidsbeleid (oa. een eengemaakt politiereglement) maximaal op mekaar worden afgestemd. 
Hilde, Geertje en Siebe zijn ervan overtuigd dat de gemeente Beersel, Halle en Sint-Pieters-Leeuw voldoende bestuurskracht aan de dag leggen om een beleid te voeren op maat van onze gemeente en dit dichtbij de burger. Dat biedt houvast en herkenbaarheid voor de mensen, niet onbelangrijk wanneer men vaststelt dat de afstand tussen de politiek en de huiskamer steeds groter wordt. De oplossing voor de vele lokale uitdagingen ligt voor ons dan ook niet in een verplichte fusie tot een ‘mega-gemeente’, maar wel in een eerlijke en toereikende financiering van gemeenten door Vlaanderen en een verderzetting van de goede samenwerking tussen de 3 buurgemeenten.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 sep 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 13 sep 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 21 aug 2024

archief